Comença a la Ràpita la consulta ciutadana sobre els baixos del parc de Garbí

Més de 11.000 veïns poden votar entre tres opcions diferents sobre els usos del futur Garbeach fins diumenge 15

1200_1462806925foto_urna_votacions_opt
1200_1462806925foto_urna_votacions_opt
Redacció
09 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:24h
L’Ajuntament de la Ràpita ha posat en marxa avui la consulta ciutadana convocada per definir els usos dels locals dels baixos del parc de Garbí. Les urnes d’esta consulta ciutadana s’han obert a primera hora del matí i restaran a disposició dels votants durant tota la setmana, fins diumenge 15 de maig, als tres punts de votació establits. En total són 11.109 les persones que componen el cens definitiu, i que podran decidir entre tres opcions: activitats d’oci nocturn, activitats diürnes i ús mixt. El resultat es coneixerà dimarts 17 de maig.

“Estem davant d'una consulta que planteja tres opcions: l’oci nocturn, que és allò que hem tingut històricament, i que preveu discoteques o bars musicals; una segona que és l’activitat de caire diürn, com ara locals comercials, de restauració i turístics, i, la tercera, que és una combinació d’activitats nocturnes i diürnes i s’entén que d’esta manera, amb esta tercera opció, s’amplien les possibilitats d’ús del parc de Garbí”, ha afirmat l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós.

El cens definitiu total està conformat per les persones que tenen més de 16 anys i consten empadronades al municipi de manera ininterrompuda almenys des de fa tres anys. L’alcalde ha instat la ciutadania a aprofitar l’oportunitat de votar: “Entenem que posar a consulta dels rapitencs i rapitenques la definició dels usos que s’han de donar al parc de Garbí és una oportunitat democràtica que tenim a la Ràpita, és un compromís que vam agafar tots els grups polítics. De fet, esta consulta es fa amb el consens de totes les forces polítiques tant pel que fa a dur-la a terme com en el contingut; per tant, és una oportunitat que tenim per poder definir un dels llocs singulars i estratègics del nostre municipi”, ha assegurat.

Els llocs habilitats per a la consulta són l’ajuntament, la biblioteca municipal i l'oficina de turisme, en els horaris següents: ajuntament (de dilluns a divendres de 9 a 15 i dimarts tarda de 17 a 19 h); biblioteca municipal (dimarts, dimecres, dijous i dissabte de 10 a 13.30 h i de dilluns a divendres tarda de 16 a 20 h), i Oficina Municipal de Turisme, de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 16 a 18 h, i dissabte i diumenge de 10 a 14 h i de 16 a 18 h.

Per tal de donar eficàcia al resultat obtingut s’establix que la participació efectiva en la consulta és del 25 % del cens. L’opció guanyadora serà la que obtinga un nombre de vots superior dels vots emesos i vàlids.  L’obertura de les tres urnes es durà a terme el dia 17 de maig de 2016 a les 13 hores i el resultat es publicarà al web municipal.