L'Agrupació de Penyes anuncia una batalla legal contra els «atacs indiscriminats a la festa»

En un comunicat, lamenten l'agressió a Mas de Barberans i condemnen "tot tipus de violència vinga del sector que vinga"

Redacció
03 de maig de 2016, 10:10
Actualitzat: 04 de maig, 10:32h
Imatge d'arxiu d'una roda de premsa de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines.
Imatge d'arxiu d'una roda de premsa de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines. | Anna Mayor
Després de la difusió de les imatges sobre l'agressió a dos activistes d'Anima Naturalis a Mas de Barberans divendres passat, l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre ha emès este dimarts al matí un comunicat en què lamenten "profundament" els fets, però on asseguren també sentir-se "constantment agredits pel sector animalista". 

En el comunicat, l'entitat condemna "tot tipus de violència vinga del sector que vinga", tant "per part dels protaurins com dels antitaurins" i exigix "poder continuar amb unes festes completament legals" sense sentir-se "constantment agredits pel sector animalista".

Així, asseguren que no es quedaran amb els braços plegats: "continuarem treballant per la nostra festa, cultura i tradició" i avancen que a partir d'ara "es prendran les mesures legals necessàries i es posaran tots els mitjans perquè tots els atacs indiscriminats cap a la festa, els danys a la intimitat de les persones, les denúncies falses interposades i fins i tot els insults greus cap a la gent del territori no queden impunes".

Finalment, l'Agrupació de Penyes reclama a "tots els alcaldes i representants polítics del territori que utilitzen les seues eines legals per evitar situacions conflictives". I que "s'hi impliquen".  "Entenem que les coses s'han de lluitar i guanyar legalment sense necessitat de recórrer a la violència. Així ho farem des de l'Agrupacio de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre amb la unió del territori", sentencien en el comunicat.

Ahir representants institucionals del territori van mostrar també la seua repulsa a les agressions