Gairebé 300 persones es mobilitzen a Amposta contra l’abandonament i el maltractament als gossos

L'associació Engrescats de les Terres de l'Ebre, convocant de la protesta, demana més eficàcia i contundència a l'hora de fer complir les normatives | L'Ajuntament d'Amposta endurirà les ordenances i vol crear un banc d'ADN

Els manifestants han encés espelmes contra l'abandonament i el maltractament als animals.
Els manifestants han encés espelmes contra l'abandonament i el maltractament als animals. | Sílvia Berbís
Sílvia Berbís
02 de maig del 2016
Actualitzat el 03 de maig a les 19:23h
Gairebé 300 persones s’han concentrat avui a la plaça del mercat d’Amposta per dir Prou a l’abandonament i el maltractament als animals i als gossos en particular. La protesta, convocada per Engrescats a les Terres de l’Ebre i que ha rebut el suport de nombroses entitats i protectores de gossos ebrenques, arriba després que en els últims dies l’associació haja hagut d’atendre a dos gossos abandonats amb signes evidents de maltractaments, i hagen recollit una trentena de cadells llençats a la brossa. L’Ajuntament d’Amposta, que s’ha sumat a la mobilització, ha anunciat canvis per endurir les ordenances i l’elaboració, en uns mesos, d’un cens d’ADN per certificar els propietaris dels animals responsables de complir la normativa.

Engrescats ha demanat “lleis més eficaces i que es facen complir”, per aturar una situació que, expliquen, s’agreuja. “A l’associació estem desbordats de gossos maltractats i que són abandonats, i tindre un gos no és obligatori, qui el té n’és el responsable de la seua cura”, ha recordat Núria Espanya, portaveu d’Engrescats. L’associació i també l’Ajuntament demanen als propietaris que “posen els xips i esterilitzen els gossos”, com a mesura per poder-los identificar i també evitar reproduccions no desitjades.

Els manifestants han encès espelmes com a acció simbòlica per demanar conscienciació ciutadana cap al tracte als animals. Molts d’ells han acudit acompanyats de les seues mascotes. Entre ells hi havia Prince i Vida, els dos gossos que ha recollit Engrescats en els últims dies amb símptomes de desnutrició i ferides.  “Estem satisfetes perquè la gent s’ha bolcat en esta reivindicació, volem lleis més àgils, més eficaces i més contundents, i que es facen complir, volem que els maltractaments s’acaben”, ha reclamat Espanya.

Dani Forcadell, regidor de l’àrea de Serveis Municipals d’Amposta, ha demanat a la ciutadania “que quan vegen delictes relacionats amb els animals ho comuniquen, ho graven i ho notifiquen”. El consistori, ha explicat, treballa per endurir les ordenances. A més, ha assegurat que “en els propers mesos tenim previst desplegar un banc d’ADN de manera que si un gos és abandonat coneixerem qui n’és el propietari”.
 

Unes 300 persones han respost a la convocatòria d'Engrescats de les Terres de l'Ebre. Foto: S.B.