PREMI

L'Escola Carles III de la Ràpita guanya un dels premis Pilarín Bayés 2016

S'han presentat 1.021 contes procedents d'escoles de tot Catalunya | Els 15 contes guanyadors seran publicats en un llibre il·lustrat

per Redacció, La Ràpita, 25 d'abril de 2016 a les 10:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, este dissabte es va fer públic el veredicte del tretzè Premi Pilarín Bayés de contes escrits, adreçat a escoles d'educació primària de Catalunya, que convoca l’Editorial Mediterrània i l'Obra Social Sant Joan de Déu. 
 

L'Escola Carles III de Sant Carles de la Ràpita ha estat seleccionada com una de les guanyadores en la categoria de cicle mitjà. La classe anomenada NAIED ha estat premiada pel conte titulat "D de Deian" que explica la relació d’una classe amb en Deian, un xiquet que “viu en un món diferent”. Un dia, per tal de convèncer en Deian que vage d’excursió amb ells pel poble, decidixen muntar-li un caminet de flors de paper que el guiarà i li donarà seguretat
 
Per la seua banda, l'escola Vedruna Sagrat Cor de Tarragona també ha estat premiada en la categoria de cicle superior. La classe NAMPI ha estat seleccionada com a guanyadora pel conte "El viatge de la Imàn" que narra la història d’una xiqueta de 12 anys, l’Imàn, siriana, la família de la qual decidix fugir de la guerra i marxar cap a Europa a la recerca d’una vida millor.
 

En aquesta edició s'han presentat un total de 1.021 contes procedents d'escoles de tot Catalunya, i s'han escollit 15 contes guanyadors (5 de cicle inicial, 5 de cicle mitjà i 5 de cicle superior) que seran publicats properament en un llibre il·lustrat per Pilarín Bayés.
 
La temàtica d'enguany s'ha centrat en "La Solidaritat", entesa com la presa de consciència de les necessitats dels altres i el desig de contribuir i col·laborar en la seua satisfacció.
 
El Premi Pilarín Bayés té com a finalitat fomentar la creativitat en l'expressió escrita en català, reforçar les competències lingüístiques dels infants, incentivar l'hàbit de la lectura i fomentar el treball en valors i la reflexió sobre determinades temàtiques.
 
A partir del que han explicat els nens i nenes de Catalunya, el sociòleg especialitzat en temes d’educació Jordi Collet elaborarà, en les properes setmanes, l'Estudi Escoltem els nens, un treball d'anàlisi fruit del que els nens i nenes han interpretat sobre el concepte de solidaritat en els seus 1.021 contes, així com quines són les principals conclusions, els temes més recurrents i els principals valors que se'n desprenen.
 
Les escoles guanyadores seran convidades a participar el proper 2 de juny en l’acte de lliurament que se celebrarà al Parc Sanitari de Sant Joan de Déu, a Sant Boi de Llobregat.

 

Participació