Les AMPA d’Amposta continuaran mobilitzant-se per evitar la retallada d’una línia de P-3

Denuncien que la postura d'Enseyament ha acabat provocant “una competició per veure qui té més preinscripcions”

Membres de les AMPA han penjat este cartell a la reixa d'entrada del Soriano Montagut, a Amposta
Membres de les AMPA han penjat este cartell a la reixa d'entrada del Soriano Montagut, a Amposta | Sofia Cabanes
Sofia Cabanes
11 d'abril del 2016
Actualitzat el 15 d'abril a les 10:40h
Les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) d’Amposta, continuaran mobilitzant-se per evitar que el proper curs Ensenyament retire una línia de P3 en alguna de les escoles públiques de la població.

Este matí, en roda de premsa, les AMPA han comparegut al Col·legi Soriano Montagut, on inicialment estava prevista la supressió d’una de les seues dues línies de P3. “Vam demanar al Departament d’Ensenyament que mantingués l’oferta de línies de P3 a la ciutat abans de fer la preinscripció, cosa que el departament no va fer. No es va esperar al procés de preinscripció”, ha explicat Santi Ruiz, membre de l’AMPA del Soriano Montagut.  Segons les AMPES dels centres educatius d’Amposta, el fet que Ensenyament digués que a Amposta es trauria una línia de P3 del col·legi que menys preinscrits tingués després que, inicialment, manifestés la seua intenció per retirar-la del Soriano Montagut, “ha creat una competició per veure qui té més preinscripcions”.

Tancat ja el període de preinscripció, la distribució entre els col·legis públics i el concertat ha quedat de la següent manera:  Agutí Barberà,  27; Soriano Montagut, 32; Consol Ferré, 48; Miquel Granell 54, Sagrat Cor (concertat), 30. Amb un total de 191 alumnes de P3 preinscrits, quan la mitjana en anys anteriors estava sobre els 220.

Fins ara, tots estos centres educatius havien tingut 2 línies de P3 i el criteri d’Ensenyament és el de mantenir 25 alumnes per aula. “Esta era una oportunitat per baixar la ràtio com s’ha fet en altres territoris catalans”, ha insistit Ruiz, que ha recordat que d’aquí a final de curs es poden matricular entre 10 i 12 alumnes més, atenent a la matrícula viva d’altres anys. Després de les preinscripcions, caldrà ara fer la baremació d’alumnes, tenint en compte les segones opcions.

“Demanem a l’Ajuntament d’Amposta i a la regidora d’Ensenyament que treballen per donar-nos suport, que el Departament d’Ensenyament rectifique i que face cas de tota la comunitat educativa d’Amposta. Volem que la decisió siga raonada i sota criteris educatius, no econòmics. Volem tracte equitatiu per a totes les escoles de la ciutat”, han manifestat les AMPA, que també han advertit que lluitaran “fins al final” i que ja plantegen noves mobilitzacions des d’ara i fins a final de curs.
 

Santi Ruiz, membre de l'AMPA del Soriano Montagut. Foto: Sofia Cabanes