L'ANC Ebre reitera el seu rebuig a la consulta sobre el monument de Tortosa

L'organització insistix que no es pot admetre "l'ús de la democràcia com a instrument que obri la porta a legitimar un règim que va comportar una duríssima repressió"

Redacció
31 de març del 2016
Actualitzat a les 17:28h
Imatge d'arxiu del monument franquista de Tortosa
Imatge d'arxiu del monument franquista de Tortosa | Sofia Cabanes

Imatge d'arxiu del monument franquista de Tortosa. Foto: Sofia Cabanes



L'Assemblea Nacional Catalana a les Terres de l'Ebre ha emès un nou comunicat en què reafirma la seua postura sobre el monument franquista de Tortosa, després que l'alcalde de la ciutat, Ferran Bel, critiqués les "paradoxes" de l'organització per "obviar" les urnes en este cas.

Segons manifesta l'ANC Terres de l'Ebre, "el que no podem admetre" és "l'ús de la democràcia com a instrument que obri la porta a legitimar un règim que va comportar una duríssima repressió contra el poble català, amb milers de morts, torturats, desapareguts, desplaçats i refugiats durant la guerra, perpo també, durant els quaranta anys de dictadura posteriors".

L'Assemblea Nacional Catalana i, per extensió, també l'ANC de les Terres de l'Ebre, contemplen "únicament les vies pacífiques i democràtiques per a la resolució dels conflictes i les diferències polítiques". "Esta és la nostra raó de ser i l'objectiu pel qual gent amb sensibilitats i classes socials molt diverses dediquem tots els nostres esforços de manera totalment desinteressada i sense descans, per tal d'assolir la llibertat del nostre país; mitjançant l'exercici de la democràcia en el seu estat més pur", subratllen.

"No hem estat, no estem, ni estarem mai en contra de posar les urnes",  reitera l'ANC Terres de l'Ebre. "El que no podem compartir", continuen "és que s'utilitze la democràcia per a consultar sobre qüestions tan summament delicades com és la memòria i la dignitat d'aquelles persones que van sofrir la dictadura, aquelles que van ser torturades, violades, assassinades, desaparegudes,... la violència, les guerres, la violació dels drets humans i el feixisme en sí mateix, són qüestions que en cap cas poden ser motiu de consulta; si no que han de ser rebutjades enèrgicament per tots els demòcrates. La retirada de simbologia d'exaltació d'un règim extremadament repressiu com va ser el règim franquista, tampoc ho hauria de ser", sentencien.