Desplegament mediàtic italià a Tortosa

Una munió de periodistes, entre ells nombrosos italians, concentrats en un lateral dels jardins del Parador.
Una munió de periodistes, entre ells nombrosos italians, concentrats en un lateral dels jardins del Parador.
Redacció
21 de març del 2016
Actualitzat el 22 de març a les 11:40h

La gran commoció que ha causat a Itàlia l’accident entre un autocar i un turisme este diumenge a Freginals, en què van morir 7 noies del país, ha dut fins a Tortosa un ampli desplegament mediàtic d’agències de notícies, cadenes i periòdics italians.

Pina Debbi, presentadora del canal privat La7, ha constatat la commoció que viu el país: “És molt difícil no viure els fets amb commoció. Fins i tot els periodistes hem arribat a plorar després de parlar amb el pare d’una de les noies mortes”. “Són molt joves i han mort simplement per anar a viure una festa i conèixer una altra cultura”, lamentava.

Fancesco Cerri, de Ansa, la principal agència de notícies italiana, ha estat un dels primers periodistes italians d'arribar a Tortosa este migdia, procedent de Madrid: “Ho vaig anar seguint des de Madrid i quan ja ahir a la nit vam saber que hi havia 7 noies italianes mortes vam decidir que havíem de ser a Tortosa”.

La presència de mitjans italians a la capital del Baix Ebre s’ha vist especialment accentuada quan el primer ministre italià, Matteo Renzi, ha arribat al Parador per mantenir una trobada privada amb els familiars de les víctimes. Allà, algunes de les televisions presents han fet retransmissions en directe dels fets, tot i que Renzi no ha fet declaracions.

A part de mitjans italians, fins a Tortosa han arribat cadenes de França, Portugal i agències d’àmbit europeu. A part de totes les cadenes privades i públiques espanyoles i d’altres comunitats autònomes, com el País Basc i Madrid.