Móra d'Ebre demana ajut a la consellera de Governació per completar l'obra dels talussos del castell

Redacció
18 de març del 2016
Actualitzat a les 14:19h
La visita de la consellera de Governació, este matí.
La visita de la consellera de Governació, este matí. | Ajuntament de Móra d'Ebre

La consellera de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat, Meritxell Borràs, ha visitat avui Móra d'Ebre per conèixer l'estat actual del projecte de millora de la seguretat dels talussos del castell de la població, una obra en què ja s'hi han invertit 360.000 euros.  Durant la seua estada, la consellera ha pogut conèixer de primera mà els treballs que s'han fet per millorar la seguretat del penya-segat existent entre els castell i el passeig de l'Ebre, una actuació amb què s'eviten possibles despreniments de material i roques a l'espai públic.
 
L'alcalde de la població, Joan Piñol, acompanyat d'altres regidors del consistori, ha explicat els detalls del projecte de continuació de l'obra, uns treballs valorats en uns 320.000 euros, que permetrien, entre d'altres actuacions, la rehabilitació d'una passera que comunicarà el castell, situat al capdamunt dels talussos, amb el Club Nàutic i l'Aubadera, ubicats a la part més baixa.
 
Meritxell Borràs ha recollit les peticions del consistori morenc i ha assegurat que "és evident que esta obra s'ha d'acabar", tot i reconèixer les dificultats econòmiques de les administracions per poder cobrir el pressupost. La consellera ha assegurat, però, la voluntat d'executar els treballs pendents, ja que es tracta d'una actuació que "aporta seguretat a tot el sector" i, alhora, "contribueix a recuperar aquest veritable balcó de l'Ebre", en referència al passeig de l'Ebre, el principal carrer beneficiari de les obres.
 
Per la seua part, l'alcalde, Joan Piñol, ha manifestat que el consistori ja disposa del 50% del pressupost de les obres de la segona fase, "però encara ens falten 170.000 o 180.000 euros per cobrir el cost del projecte". Piñol ha explicat que l'execució de la primera fase de l'obra ja va implicar un "alleujament" per a l'Ajuntament, ja que garantix la seguretat de les persones i les propietats del sector afectat. La segona fase afectarà un tram de 160 metres lineals en la recuperació del camí existent entre la zona del castell i la plaça de Bous i en la protecció del talús.