Constituïda a la Terra Alta la Taula d'Enoturisme de les Terres de l'Ebre

Redacció
25 de febrer del 2016
Actualitzat el 29 de febrer a les 12:28h
Reunió constitutiva de la Taula, ahir al consell comarcal de la Terra Alta.
Reunió constitutiva de la Taula, ahir al consell comarcal de la Terra Alta. | Cedida
La seu del consell comarcal de la Terra Alta va ser ahir l’escenari de l'acte de constitució de la Taula d’Enoturisme de les Terres de l'Ebre, amb l’objectiu de proposar i debatre accions a desenvolupar en este territori per promocionar el turisme relacionat amb el vi i crear sinergies i espais de reflexió entre els agents del sector, així com accions promocionals conjuntes. Es tracta d’una iniciativa de la Diputació de Tarragona i del Consell Comarcal de la Terra Alta, mitjançant el Patronat de Turisme de les Terres de l'Ebre. 
 
La Taula d'Enoturisme de les Terres de l'Ebre està formada per representants del Patronat de Turisme de les Terres de l'Ebre, dels consells comarcals de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, dels cellers de les dos comarques esmentades, d'empreses de serveis enoturístics de la Terra Alta i de la Denominació d'Origen Terra Alta (DOTA). 

A la sessió de constitució es van tractrar diferents qüestions d'interès per al sector, entre les quals hi ha el projecte de creació d'un nou catàleg d’enoturisme. També es van posar a debat accions com el projecte Benvingut a pagès, que s'està desenvolupant amb la fundació Alícia i el departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, amb la col·laboració dels consells comarcals i altres agents del territori. Una altra qüestió tractada durant la reunió va ser el Mercat d’Escapades, que se celebrarà properament a Barcelona i on les Terres de l'Ebre l’any passat van participar a través d'empreses privades i en el marc de la Taula de Turisme Rural. Un altre punt destacat de la sessió de constitució va ser la participació del territori en el proper Congrés Internacional d’Enoturisme, en el qual s'intervindrà en l'aula taller (workshop) i en la visita adreçada a operadors turístics a  espais vinculats a l’enoturisme a la Terra Alta i a d'altres zones vinícoles.

“La Taula d’Enoturisme ebrenca forma part d’una iniciativa del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona que pretén crear noves formes de governança, en este cas per a la gestió del turisme”, segons afirma el Consell Comarcal de la Terra Alta en una nota de premsa. Es tracta, exposa, de crear un seguit de taules amb representació de la iniciativa pública i la privada. Fins al moment, a les Terres de l'Ebre s'han constituït les taules del Turisme Rural, la de Viles Marineres, la de l’Arròs, la de la Reserva de la Biosfera i, a partir d’ara, la d'Enoturisme.