L'Oli del Mar, del Baix Ebre, guanya la medalla d’or a la Fira Internacional d’Alimentació de Moscou

Redacció
17 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:40h
Imatge promocional de l'Oli del Mar a Rússia.
Imatge promocional de l'Oli del Mar a Rússia. | Cedida

L'Oli d'Oliva Verge Extra del Baix Ebre, l’oli del mar, ha rebut medalla d'Or al millor producte presentat a la 23 Edició de la Fira Anual d'Alimentació i Begudes, el certamen més important del sector a Rússia i l’Europa de l’Est, que se celebra a Moscou. La marca ebrenca, ha rebut el diploma del Ministeri d'Agricultura de la Federació Russa.

Segons exposa l’empresa en una nota de premsa, la competència ha estat “d'alt nivell”, ja que a la fira hi han participat 2.309 companyies de 64 països de tot el món a més d'altres 1.400 empreses russes.

L’oli del mar, elabora el seu oli d'oliva verge extra de les seves pròpies oliveres que es reparteixen per tot del Baix Ebre, L'Ampolla, El Perelló i Camarles.  “El guardó suposa un important impuls per a l'entrada d’estos productors ebrencs al mercat rus, on ja s’ha donat a conèixer les diferents varietats autòctones com la Sevillenca, la Morruda i la Farga”, afirma la marca.

La varietat premiada ha estat el AOVE Morrut, que enguany presenta unes qualitats “molt aromàtiques i fruitades amb notes de fulles fresques i aromes secundaris de tipus verd (fulles carxofa, ametlla) madur (poma)”.

L’oli del mar, ja va ser premiat anteriorment amb el Premi Nacional de Disseny al millor envàs d'alimentació per la seua originalitat, la protecció i conservació del contingut, la seua  creativitat i la qualitat del procés productiu i sostenibilitat dels materials emprats.
L'Empresa Ebrethink, creadora de la marca, està en una fase d'aposta per la implantació de tècniques d'avantguarda que permetin traslladar al consumidor totes les qualitats  organolèptiques dels seus olis en qualsevol moment de l'any. Així, les Instal·lacions recentment inaugurades al terme del Perelló, compten amb equips d'inertització per als dipòsits i càmera especial per a l'envasat.

De la mateixa manera, l'empresa i en la seva aposta per la millora i la investigació, ja ha iniciat les plantacions de noves espècies i varietats, així com la millora en els processos encaminats a avançar el moment òptim de la collita i el control del procés de mòlta. A més s'han recuperat unes hectàrees d'oliveres abandonats que tindran com a destinació final de la línia ecològica de AOVE.

L'oli del mar és una de les 40 marques catalanes agrupades en el marc del Clúster Catalonia Gourmet.