Movem Tortosa presenta un projecte per denunciar actes quotidians de masclisme

Presenta una web on es poden fer explicar i denunciar actituds 'micromasclistes'

Redacció
04 de febrer del 2016
Actualitzat el 18 de febrer a les 20:45h
Roda de premsa de Movem Tortosa per presentar el projecte.
Roda de premsa de Movem Tortosa per presentar el projecte. | Movem Tortosa

Les regidores del grup municipal de Movem Tortosa Cinta Galiana i Cristina Bel, juntament amb la coordinadora dels Joves de Movem Tortosa, Núria Caro, i Sónia Rupérez, han donat a conèixer una nova campanya anomenada ‘Micromasclismes: un mes per detectar-los, un any per combatre’ls’. En una web, la ciutadania pot denunciar i exposar petits actes quotidians de masclisme per poder recopilar-los i fer-ne una anàlisi posterior.

Cinta Galiana ha explicat la xifra de dones que són assassinades a causa d’actituds masclistes diàriament al nostre país: “Alguna cosa s’està fent molt malament a la nostra societat per a que se seguisquen assassinant dones a diari, estes mostres de violència extrema són la punta de l’iceberg d’una violència soterrada i normalitzada a la societat.” Així doncs, ha animat a tota la ciutadania a que ajudi a detectar aquests petits actes de masclisme i els introduisca.
 

El cartell de la campanya.

Núria Caro ha explicat que d’aquí a un mes, el 8 de març, dia de la dona, organitzaran un acte per donar a conèixer tots els micromasclismes recopilats fins al moment segons els àmbits de la vida en que es produixen i es durà a terme una jornada de xarrades i tallers per tal d’analitzar-los amb l’ajuda d’especialistes en la matèria.

Cristina Bel, per la seua banda, ha volgut reconèixer la feina d’Abraham Sebastià, fotògraf i activista que ha cedit una de les seues fotografies per a que siga imatge principal del cartell de la campanya i als Joves de Movem, que han confeccionat el cartell. I, finalment, Sónia Rupérez ha posat l’èmfasi en que esta campanya no ha de tindre data de caducitat, sinó que “ha d’esdevenir un projecte de tothom a llarg termini per tal de conscienciar-nos i fer un canvi efectiu en la societat que ens envolta”.