Tortosa presenta una aplicació per formar-se en l'àmbit del treball

Esta APP ha estat conseqüència del treball conjunt impulsat en el sí de l’Espai Tècnic de l’àmbit del treball i l’ocupació i en especial del professorat i alumnes dels Cicles Formatius d’Informàtica de L’Institut de l’Ebre.

Redacció
28 de gener del 2016
Actualitzat a la 13:08h
Presentació de l'App Tot Formació a Tortosa.
Presentació de l'App Tot Formació a Tortosa. | Cedida

Presentació de l'App Tot Formació a Tortosa. Foto: Cedida



L’Alcalde de Tortosa, Ferran Bel i el Subdirector de l’Institut de l’Ebre, Joaquim Rodriguez, han presentat avui a l’Ajuntament de Tortosa l’APP Tot Formació, l’aplicatiu de mòbil per formar-se a les Terres de l’Ebre. Esta APP és el primer producte resultat del treball conjunt de l’Espai Tècnic de Relació de l’àmbit del treball i l’ocupació de Tortosa i pretén ser una eina útil per aquelles persones ocupades i/o en situació d’atur que volen millorar, actualitzar o re-enfocar els seus currículums tot ampliant les seues competències i qualificacions professionals. L’aplicatiu recull l’oferta formativa de la ciutat i l’organitza en tres grans àmbits: (a) formació inicial -formació bàsica-, (b) continua -cicles formatius adreçats persones que treballen i volen millorar la seva formació- i (c) ocupacional –formació adreçada a persones aturades per millorar la preparació per al món laboral-.

Esta APP ha estat conseqüència del treball conjunt impulsat en el sí de l’Espai Tècnic de l’àmbit del treball i l’ocupació, on cada entitat, des del seu lloc, aporta allò que pot i li correspon a un tot comunitari. En particular, ha estat materialment possible gràcies a la implicació del professorat i dels alumnes dels Cicles Formatius d’Informàtica de L’Institut de l’Ebre.

L’impuls i consolidació de l’Espai Tècnic de Relació de l’àmbit del treball i l’ocupació s’inscriu en el marc dels resultats i els impactes positius en la millora de la convivència i la cohesió social a la ciutat de Tortosa que ha suposat avançar des del 2010 en un procés d’intervenció comunitari intercultural de caràcter integral, multipart, realista, social i econòmicament eficaç. I s’adscriu en l’acceptació de la coordinació comunitària i el treball conjunt entre diversos recursos tècnics i professionals com a eina metodològica fonamental per garantir un major aprofitament dels recursos disponibles, evitar actuacions aïllades i sectorialitzades, i repercutir en la millora de les quotes de participació activa de la ciutadania i de les condicions de vida, demandes, necessitats, etc. de la població.

Així doncs, l’Espai Tècnic de Relació de l’àmbit del treball i l’ocupació s’afegeix als altres espais de  trobada i treball conjunt existents a Tortosa (l'Espai Tècnic de Relació Ciutat de Tortosa i Equip Comunitari de Tortosa la Xarxa per la Convivència a Tortosa).