Gambús pregunta a la CE que concrete la investigació per la indemnització del Castor

Redacció
22 de gener del 2016
Actualitzat a les 17:52h
Paco Gambús, a Segur de Calafell
Paco Gambús, a Segur de Calafell | M.G.

L’eurodiputat d’Unió, Francesc Gambús, va entrar ahir al Parlament Europeu tres preguntes més per intentar esbrinar la investigació que ha obert la Comissió Europea, amb requeriment d’informació al govern espanyol, arran de la multimilionària compensació econòmica, de 1.350 milions d’euros, a la promotora del magatzem subterrani de gas Castor. Este magatzem, que ara mateix està tancat, és propietat d’Escal UGS, filial del grup ACS.

No és la primera vegada que Gambús denuncia davant les autoritats europees esta desproporcionada compensació, que a més de repercutir en la factura de tots els ciutadans, podria ser considerada ajuda il·legal d’estat, que trencaria les normes comunitàries de la competència.

En l’actual bateria de preguntes, l’eurodiputat socialcristià demana a la Comissió Europea que concrete quina investigació està duent a terme i per què. A més, vol saber si la CE considera si tant la compensació de 1.350 milions d’euros com la decisió del Govern espanyol de repercutir-ho a la factura energètica que paguen els ciutadans s’ajusten a les normes comunitàries.

En l’anterior resposta, el comissari Acció per al Clima i Energia, l’espanyol Arias Cañete, ja va destacar que la Unió Europea sempre ha demanat als Estats membres que limiten al màxim l’impacte que la intervenció pública puga tindre en la factura energètica i en la competitivitat, si bé precisava que en aquells moments (octubre de 2015) la Comissió Europea no estava en situació de valorar les repercussions per als ciutadans del tancament del projecte Castor.

"El passat mes d'abril des del Parlament Europeu vam criticar molt durament el Banc Europeu d'Inversions pel Castor. Si la Comissió enceta una investigació, com sembla que farà, volem estar estretament vinculats, i si més no, farem la nostra tasca de control a la Comissió Europea molt intensament", ha dit Gambús en una nota de premsa.