Deltebre impulsa una auditoria sobre la gestió econòmica, administrativa i ètica de l'Ajuntament en els darrers anys

Façana de l'Ajuntament de Deltebre.
Façana de l'Ajuntament de Deltebre. | Cedida
Redacció
20 de gener del 2016
Actualitzat a les 11:52h

Façana de l'Ajuntament de Deltebre. Foto: Cedida


L’Ajuntament de Deltebre començarà esta mateixa setmana els treballs d’una auditoria econòmica i financera de comptes, una auditoria de la gestió administrativa i una auditoria ètica en base els darrers anys de mandat.  Segons exposa l'equip de Govern en una nota de premsa, l’objectiu és realitzar un anàlisi precís i exacte de la realitat del consistori.
 
L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “l’auditoria ens ha de permetre realitzar una diagnosi tranversal sobre quina és la situació actual i real de l’Ajuntament de Deltebre en tots els sentits i, al mateix temps, aportar propostes de millora per tal que la gestió siga la més curosa possible i fomente la transparència”. A més de conèixer la situació econòmica i financera de l’administració, l'auditoria suposarà la realització d'un informe DueDiligence i un informe forènsic ambiental i també analitzarà certs expedients d’obres públiques, de serveis, de subministrament, així com de responsabilitat patrimonial.
 
En este sentit, l’alcalde ha explicat que “l’objectiu és conèixer quines han estat les operacions i la transparència dels  procediments i concursos que s’han desenvolupat en relació a una selecció de més de 30 expedients que afecten a l’Ajuntament de Deltebre i que al seu moment, des de l’oposició, vam denunciar públicament”. Esta auditoria, finalment, també comporta la revisió, diagnosi i proposta de protocols i accions per tal de fomentar la transparència, la participació ciutadana, l’atenció a la ciutadania i la contractació pública mitjançant una oficina local de contractació.
 
Soler també ha explicat que “amb la realització d’esta auditoria es complirà amb un altre dels compromisos principals que va realitzar l’actual equip de govern en el marc de la campanya electoral”. L’auditoria anirà a càrrec de Crowe Horwath, una empresa multinacional aespecialitzada en esta tasca, que té una de les seues seus a Barcelona. Està previst que els treballs s’allarguen durant els propers 3 mesos i que els resultats es coneguen abans de l’estiu.