Iceta a Tortosa: «Gràcies per haver salvat el PSC, anirem a molts funerals abans que al nostre»

Els candidats socialistes han advertit de les intencions del PP i Ciutadans sobre el transvasament de l'Ebre i han recordat el suport que li va donar Convergència | El número 3 al Congrés Víctor Alcoverro ha remarcat que "els governs socialistes són els que millor han tractat les Terres de l'Ebre»

Sílvia Berbís
17 de desembre del 2015
Actualitzat el 12 de gener del 2016 a les 19:22h
L'acte central de la campanya socialista a l'Ebre, esta tarda al Centre Cívic de Ferreries, a Tortosa.
L'acte central de la campanya socialista a l'Ebre, esta tarda al Centre Cívic de Ferreries, a Tortosa. | Sílvia Berbís

“Gràcies per haver salvat el PSC, anirem a molts funerals abans que al nostre”. Així, donat per superada la difícil situació del partit, ha començat el seu discurs el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en l‘acte central socialista a Tortosa, davant les desenes de persones que han omplert l’espai habilitat al Centre Cívic de Ferreries. Iceta ha tornat a treure la carta del transvasament alertant dels efectes sobre el riu que tant la victoria del PP com de Ciutadans comportaría. La mateixa advertència ha llençat el candidat al Senat per Tarragona i les Terres de l’Ebre Joan Sabaté, que ha repartit també critiques condundents cap a la resta de contrincants polítics de cara a les eleccions de diumenge. En l’acte han participat també el número 3 de la llista per Tarragona i l’Ebre i tinent d’alcalde d’Aldover Víctor Alcoverro, que ha fet una defensa de les polítiques socialistes com a garants de la protecció del territori i de la sesua gent, i del portaveu socialista a Tortosa, Enric Roig, que a demanat a la ciutadania que “diumenge per favor tots siguem lleons i lleones, anem a votar, i defensem la nostra camada”.
 

Un moment de la intervenció de Miquel Iceta davant militants i simpatitzants socialistes. Foto: S.B.

Iceta ha assegurat el tret davant la militància socialista ebrenca, fent del transvasament pràcticament l’única referència en l’àmbit territorial en el seu parlament i advertint que tant el PP com Ciutadans el recuperarien si governen. “No pensem només en l’Ebre quan defensem el riu, pensem també en Catalunya i en Espanya”, ha proclamat el líder socialista, que ha agraït al PSC de l’Ebre “haver salvat el PSC”, i s’ha mostrat convençut que la seua formació “ha d’aspirar a representar un milió de catalans, i hi ha molta feina a fer” i que pot guanyar diumenge. “Demano el vot al PSC gairebé en defensa pròpia”, ha dit, tot apuntant que “no aguantarem quatre anys més de polítiques de dretes i sense diàleg entre les institucions catalanes i espanyoles”. Així, ha afirmat conèixer què li caldria fer a un govern socialista, que és “el contrari del que ha fet amb la reforma fiscal, la reforma laboral o a Catalunya”. En este punt ha criticat Convergència “per no ser capaç de governar i per tenir “l’objectiu equivocat, la independència, i amb un instrument equivocat”. Iceta ha criticat “els dirigents que han plantejat la independència com a bona, bonica i barata i no és veritat, han antabanat a molta gent de bona fe”, ha afirmat.

Joan Sabaté, per la seua banda, n’ha repartit per a tots els adversaris, centrant-se en respondre a declaracions emeses durant la campanya. I també aquí ha resorgit l’Ebre, en recordar que “Rajoy ha recuperat a València el missatge de ‘Agua para todos’, la mateixa filosofía que Ciutadans”, ha exposat. Ja ho van fer els populars, i “en connivencia amb Convergència”, ha recordat, tot apelant al Sant Cristo Gros: “Sabeu que Pujol també va donar suport al transvasament amb tota potencia, i seguixen sent un partit transvasista, perquè el seu model de creixement es basa en els transvasaments”. Així mateix, ha assegurat que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, “va afirmar a Tortosa que les mobilitzacions contra el PHN havien estat l’origen de les mobilitzacions pel procés d’independència, de manera que ara resulta que allò va servir per fer una candidatura per portar a Mas a la presidencia de la Generalitat quan en realitat quan venia la gent li posava catifes de sal, és intolerable que es facen estes afirmacions”, ha reblat. També s’ha mostrat indignat “perque a l’acte central d'ERC es va dir que Junqueras és la reencarnació de Marcel·lí Domingo. “Això es diu per ingnorància o per mala fe, perquè Domingo no va ser mai nacionalista ni independentista i qualsvol comparació es ofenedora, no va ser un polític insolidari, és el nostre referent històric”, ha assegurat. Sabaté ha acusat els independentistes de “manipular la historia” i d’inventar-se greuges: “Els encantaria que el govern enviés a la Legión a entrar per la Diagonal”, ha afirmat, criticant una estrategia “que va encaminada a l’enfrontament”. Així mateix, ha demanat tenir “compte amb els radicalismes dels suposadaments d’esquerres”, perquè “són perillosos”.
 

Víctor Alcoverro, número 3 de la llista del PSC al Congrés. Foto: S.B.

En clau més propositiva ha intervingut el candidat al Congrés Víctor Alcoverro, que ha defensat que les polítiques socialistes són les que millor han tractat les Terres de l’Ebre. “Amb el Govern de Zapatero es van invertir 530 milions d’euros en l’última legislatura i el PP no ha invertit res”, ha senyalat. El jove candidat socialista ha assegurat que “necessitem crear industria i que no marxen els joves, l’essència de la nostra terra” i ha apuntat a la industrialització i la millora de les comunicacions, amb l’A7 i el Corredor del Mediterrani, com a bases que han de fer de l’Ebre “un punt clau”.