Alcanar fa un tractament preventiu contra la processionària del pi

L’Ajuntament ha efectuat la primera fase a les zones verdes municipals i, abans d’entrar a la primavera, té prevista la segona fase

Redacció
04 de desembre del 2015
Actualitzat el 12 de gener del 2016 a les 19:06h
Imatge d'una bossa de processionària a primer pla.
Imatge d'una bossa de processionària a primer pla. | A.T.

Imatge d'arxiu d'una bossa de processionària a primer pla. Foto: A.T.

 

La Regidoria de Medi Ambient d’Alcanar ha realitzat esta setmana la primera fase d’un tractament preventiu per combatre la processionària del pi (thaumetopoea pityocampa), un insecte lepidòpter que ataca totes les espècies de pins. El passat 2 de desembre els jardiners de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis van aplicar un tractament biològic, completament innocu per a persones i animals, a tots els pins que es troben en zones urbanes d’àmbit municipal. Per arribar a les copes dels arbres van utilitzar una plataforma elevadora. L’aplicació d'este tractament coincideix amb el període en què les larves de la processionària surten dels ous per alimentar-se. Abans de la primavera, entre els mesos de febrer i març, està prevista la realització un segon tractament més contundent.
 
Respecte als pins que es troben a la zona del centre mèdic de les Cases i que l’any passat van ocasionar molèsties d’urticària a tres treballadors, així com a alumnes de l’Escola Marjal per la seua proximitat al pati escolar, el regidor de l’Àrea, Jordi Bort, ha explicat que “en este cas la realització del tractament és competència del Departament de Salut de la Generalitat. És per això que des de l’Ajuntament ja hem fet arribar la sol·licitud al Departament i en farem el seguiment corresponent per tal d’evitar que es repetisquen les incidències de l’any passat.”