Sis projectes empresarials opten al Premi a l'Emprenedoria 2015 al Baix Ebre

Redacció
30 de novembre del 2015
Actualitzat a les 18:55h
El jurat farà públic el seu veredicte el proper 14 de desembre.
El jurat farà públic el seu veredicte el proper 14 de desembre. | consell comarcal del Baix Ebre

Sis projectes opten al Premi a l'Emprenedoria 2015, destinat a reconèixer la iniciativa emprenedora i la innovació de les noves empreses ubicades a la comarca del Baix Ebre per la seva contribució al desenvolupament socioeconòmic del territori i a la creació de llocs de treball. Este concurs és una iniciativa del Consell Comarcal del Baix Ebre i pretén fomentar l’esperit emprenedor i innovador, i potenciar oportunitats de negoci.

Maria Cinta Gas, de Camarles, presenta el projecte de l'empresa Reagentkit, dedicada a la producció i distribució de material per a laboratori i de reactius per a hispatologia i citodiagnòstic per als sectors hospitalaris, de la salut i veterinari.

Xavier Guilera, de Camarles, opta al premi amb el projecte de l'empresa GarrigaBE, dedicada al cultiu ecològic d'olivera i posterior elaboració d'oli d'oliva ecològic, que inclou la recuperació de finques d'oliveres abandonades i visites turístiques a l'explotació per mostrar i fer viure l'experiència del procés de collita d'olives i l'obtenció de l'oli.

Joaquim Gauxachs, de Campredó, és candidat amb el projecte de l'empresa Ecohab, dedicada a la construcció d'habitatges prefabricats i modulars, realitzats amb una estructura d'acer innoxidable i panells tecnològics. Es tracta d'edificacions bioclimàtiques i ecològiques amb un temps de construcció molt ràpid, destinades en un principi a càmpings o petites urbanitzacions.

Immaculada Rius, de Deltebre, opta amb un projecte de  l'empresa Deltatecla, dedicada al lloguer de bicicletes elèctriques per fer rutes guiades amb GPS i aplicacions dins del parc natural del Delta de l'Ebre.

Juan José Escribà, de l'Aldea, presenta el projecte de l'empresa Peixomar, dedicada a la venda al detall online de peix i marisc al mercat andorrà, principalment, amb un temps de lliurament inferior a 15 hores des de la captura o recol·lecció del producte.

I, finalment, Gemma Meca, de l'Aldea, presenta una iniciativa d'elaboració artesana de collars i penjolls amb espills amb un disseny acurat i atractiu, i venda online.
El premi consistix en una dotació econòmica de 1.000 euros, i la cessió durant un any dels espais comuns del Viver d’empreses i Centre de Negocis Baix Ebre Innova. A més, el projecte guanyador del concurs obtindrà l’assessorament tècnic i el suport logístic dels tècnics del Viver d’empreses per fer l’acompanyament tècnic necessari del nou projecte.

El jurat, integrat pels portaveus dels grups polítics del Consell Comarcal i representants d'associacions empresarials del Baix Ebre, s'ha reunit avui i donarà a conèixer el seu veredicte el mateix dia del lliurament del premi, que tindrà lloc a la seu de l'ens comarcal, el 14 de desembre a les 13.30 hores.