L’exalcalde d’Amposta va passar consulta a l’Hospital Comarcal «sense contracte» durant 24 anys

Manel Ferré dixa de treballar al centre i arriba a un acord amb la direcció per tenir una excedència de 4 anys

Manel Ferré en una imatge d'arxiu.
Manel Ferré en una imatge d'arxiu. | S.C.
Sofia Cabanes
16 de novembre del 2015
Actualitzat el 17 de novembre a les 17:34h

Manel Ferré en una imatge d'arxiu. Foto: S.C.


L'exalcalde d'Amposta, Manel Ferré, ha exercit com a metge a l'Hospital Comarcal durant 24 anys, compaginant esta feina amb les seues responsabilitats polítiques, sense que hi hagués cap relació contractual que avalés el seu treball al centre. Des de fa més d'una setmana, Ferré ja no passa consulta a l'Hospital a conseqüència de l'acord a què han arribat la direcció de l'Hospital i el seu advocat dintre del procés de conciliació per la demanda que va presentar l'exalcalde.

Segons ha explicat a aguaita.cat l’actual alcalde de la població, el republicà Adam Tomàs, amb l’entrada del nou equip de govern i la renovació del Consell d’Administració del centre sanitari,  -representat per les mateixes majories que les del ple municipal- el gerent de l’Hospital va informar a Tomàs, com a nou president, de la situació de Ferré. “Quan vaig assumir la presidència del Consell d’Administració el gerent em va alertar d’este problema. Segons sembla, s’hauria avisat més d’un cop a Ferré de la situació mentre n'era president, però ell hauria respost que ho feia gratis i que no passava res. Com que era el president de l’Hospital, ningú li deia res”, explica Tomàs.

Ferré va entrat a treballar a l’Hospital al 1988 i al 1991 es va demanar una excedència laboral i immediatament va signar un contracte mercantil per un període curt de temps. “Entenem que això anul·la l'excedència que es va exercir des del 1991 encara que este contracte mercantil fos de curta durada”, manifesta Tomàs. “Teníem un metge passant consulta que realment no existia. Si durant tots estos anys hagués passat alguna cosa, l’Hospital hagués tingut un problema greu de responsabilitats i nosaltres hem de garantir la legalitat”, afegix.

Amb l’esclat d’este conflicte laboral, des de la direcció del centre “es va avisar dos cops a Ferré” i finalment el tema arriba al Consell d’Administració de l’Hospital, on s’acorda que no pot continuar exercint “per una qüestió de responsabilitat” i es vota que, fins que no resolga la seua situació, no pot continuar passant consulta.  

L’exalcalde va demandar l’Hospital i és posteriorment en el preceptiu tràmit de conciliació quan s’acorda per a Ferré una excedència de 4 anys que ja està complint.  En la conciliació, el consell d’Administració reconeix a Manel Ferré una antiguitat de 3 anys (del 1988 al 1991) i per la seua banda, Ferré va renunciar a l’antiguitat des del 1991 fins al dia d’avui, però amb la condició que l’Hospital li oferix una excedència de 4 anys. “Ell continua mantenint el seu lloc de treball, però sense l’antiguitat de tots estos anys en què ha exercit irregularment”, manifesta l’actual alcalde. "L’acord al qual hem arribat és que Manel Ferré tindrà una excedència de 4 anys que és voluntària, per tant no el fem fora, però el que si que va passar és que durant tots estos anys en què l’exalcalde ha estat en excedència ha continuant passant consulta i ho ha fet de manera irregular, és a dir, sense cap contracte i sense cap relació laboral perquè no la podia tenir, perquè estava en excedència", afegix. Tancat l’acord, no s’ha arribat a judici. Amb el 4 anys d’excedència, Ferré podria tornar a treballar passat este període. 

Segons sembla Manel Ferré no s’hauria lucrat durant els 24 anys en què va exercir de metge de forma irregular a l’Hospital, almenys, des de l’actual consell d’Administració “no se’n té constància”.