El proper PAM destinarà 60 milions en conjunt a les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona

Redacció
12 de novembre del 2015
Actualitzat a la 13:50h
El president de la Diputació va detallar dimarts el proper PAM davant una vuitantena de representants municipals, a Deltebre.
El president de la Diputació va detallar dimarts el proper PAM davant una vuitantena de representants municipals, a Deltebre. | Dipta

El proper Pla d'Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona, corresponent al període 2017-2020, destinarà 60 milions d'euros entre els municipis de les Terres de l'Ebre i del Camp de Tarragona, una dotació econòmica que representa un increment del 20% respecte al PAM anterior (2013-2016). Pel que fa a la darrera anualitat del present quadrienni, és de 8,23 milions d'euros. El PAM per al proper quadrienni és un dels punts que s'han tractat en la reunió que va tindre lloc dimarts al vespre a Deltebre entre representants de la Diputació i els alcaldes de les Terres de l'Ebre.

L'acte el va encapçalar el president de la Diputació, Josep Poblet, acompanyat dels vicepresidents de l'ens, Josep Cruset i Josep Masdéu; del delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès; del diputat delegat dels Serveis d'Assistència al Ciutadà de la Diputació, Joan Olivella; del president de l'Organisme Autònom BASE-Gestió d'Ingressos, de l'alcalde de Deltebre i diputat de la Diputació, Lluís Soler, i d'altres representants de la Diputació i del món local del territori.

Servei pioner per a la Llei de Transparència
També es va exposar als assistents els principals serveis que la Diputació oferix este mandat 2015-2019, especialment pel que fa al suport als ajuntaments per a l’aplicació de la Llei 19/2014 de Transparència, un dels objectius prioritaris de l’ens. Així, en el cas de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona, el Servei d'Assistència Municipal (SAM) de la Diputació de Tarragona prestarà assistència als municipis amb menys recursos i capacitat tècnica. En este sentit, es va considerar adequat crear un equip de persones multidisciplinari i itinerant -pioner a Catalunya- per preparar els municipis en l’adaptació a la llei de la transparència. La Unitat de Secretaria-Intervenció municipal del SAM ha confeccionat tot un seguit de  materials per facilitar la feina als ens locals en la posta en marxa de la llei, la majoria dels quals es poden trobar a l’e-Sam.

Les diputacions catalanes facilitaran la creació dels portals de transparència dels governs locals utilitzant les solucions que facilitarà la Generalitat a través del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) i prestaran suport jurídic als governs locals per fer possible l’intercanvi d’informació i l’homogeneïtzació dels criteris d’interpretació i aplicació de la Llei.

11 milions per millorar carreteres a les Terres de l'Ebre
Els representants de la Diputació de Tarragona també van destacar la millora de la xarxa de carreteres a les Terres de l'Ebre, on s’hauran invertit 11 milions d'euros des de 2012 fins als propers anys de l'actual mandat de la Corporació. Una de les principals obres que s'executa en l'actualitat és el condicionament de la 2a fase de la TV-3405 Amposta-Eucaliptus. També es treballa en els projectes o treballs previs de la segona fase del condicionament de la T-301 entre Tortosa i Bítem, o de la millora de la T-2237 de la Palma d'Ebre a Vinebre, entre d'altres vies.