La cuina de l’albergínia protagonitza les jornades gastronòmiques de Benifallet

Redacció
07 de novembre del 2015
Actualitzat el 09 de novembre a les 12:23h
La cuina de l’albergínia centrarà les onzenes jornades gastronòmiques de Benifallet, que es duen a terme durant tot el mes de novembre amb la participació els restaurants l’Antiga Estació de Benifallet, Pepo i Xiringuito i compten amb la col·laboració del forn-pastisseria Casa la Campana, Fruita i Mel Vallespí i carnisseria Can Rustit.

Els menús elaborats pels restaurants per estes jornades proposen plats com empanada d’albergínia amb sardines; foie, ous i crema de cigrons amb xips d’albergínia; risotto de ceps i albergínia o saquet d’albergínia amb bacallà pinyons i reducció Pedro Ximenez. La imaginació i la combinació de sabors arriba també a les postres en què podem tastar des d’una albergínia amb xocolata a un pastís de melmelada d’albergínia.

L’alcaldessa de Benifallet, Mercè Pedret, ha subratllat l’àmplia oferta de productes d’elaboració pròpia del municipi, com carns, pastissos, oli, mel i fruita. Pedret ha destacat l’aposta de l’Ajuntament per les jornades perquè són un aparador turístic del municipi. “Turisme i gastronomia són sempre un bon maridatge per destinar un cap de setmana del mes de novembre a visitar un poble i un territori com el nostre”, ha reblat.

També hi hauran premis. Així, aquells que facen el menú dels tres restaurants participaran en un sorteig d’una escapada per a dos persones al Delta Hotel de Deltebre. Altres premis que se sortegen són un dinar per a duos persones entre tots els que faran les jornades i un viatge també per dos persones amb el Llagut Benifallet a aquells que facen les jornades i també visiten les coves. Les butlletes es poden trobar tant als restaurants com a les coves.