La Sénia acull una nova edició de les Jornades Micològiques

Serà este 7 i 8 de novembre

Redacció
04 de novembre del 2015
Actualitzat a les 12:36h
Un parell de rossinyols trobats a Arbúcies.
Un parell de rossinyols trobats a Arbúcies. | Fina Colomer

L’Associació Micològica de les Terres de l’Ebre 'Bitxac', juntament amb el Museu de les Terres de l’Ebre i l’ajuntament de la Sénia organitzen un any més Jornades Micològiques de les Terres de l’Ebre, que enguany arriben a l'onzena edició.

Les jornades inclouen una extensa mostra micològica on el visitant podrà conèixer i veure una part important de la rica biodiversitat de bolets que podem trobar a les Terres de l’Ebre i comarques veïnes. A més, el programa de les jornades inclou una visita guiada a la mostra, al centre Marcel·lí Domingo de la Sénia, i una sortida per conèixer els nostres bolets on els participants aniran acompanyats d'un membre de Bitxac i del conegut micòleg Jaume Llistosella.

Amb esta jornada es pretén incrementar els coneixements micològics de les Terres de l’Ebre i divulgar i valoritzar el fascinant món dels bolets entre totes aquelles persones que hi estiguen interessades. En este sentit, s’incentiva la participació ciutadana en les activitats que formen part de les jornades com ara la sortida micològica (programada per al diumenge dia 8 de novembre) que permetrà als assistents conèixer les diferents espècies de fongs que es troben en l’excursió que es realitzarà al llarg del matí. El dissabte dia 7 de novembre a la tarda, també hi pot participar tot aquell que faciliti bolets recollits per ells mateixos, per tal de que siguin examinats pels micòlegs de l’associació Bitxac i després incorporar-los a la mostra micològica.

Els bolets recollits i identificats al llarg del cap de setmana incrementaran les dades incloses dins l’inventari de bolets de les Terres de l’Ebre, que des de la seua fundació està realitzant l’Associació Micològica de les Terres de l’Ebre.

Programa

Dissabte 7 de novembre de 2015:
19.00 h Inauguració i visita guiada a la XI Mostra Micològica de les Terres de l’Ebre, visitable el dissabte dia 7 de novembre de 16 a 20 h i el diumenge 8 de novembre de 10 a 20 h.

A partir de les 16.00 h recollida de bolets per a la Mostra Micològica. Podeu portar els bolets el dissabte dia 7 de novembre a partir de les 16.00 h al Centre Marcel·lí Domingo de la Sénia.

Diumenge dia 8 de novembre de 2015:
Sortida guiada gratuïta pel micòleg Jaume Llistosella per conèixer els nostres bolets. De 8 a 13 h. lloc de trobada davant de la biblioteca Pere Montcada de la Sénia.