El CAT aprova un pressupost de 40,7 milions pel 2016

per Redacció , L'Ampolla, 30 d'octubre de 2015 a les 18:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Instal·lacions del CAT a l'Ampolla. Foto: S.B.


L’Assemblea General del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha aprovat la proposta de pressupostos per a 2016, que ascendeixen a un total de 40,7 M €, incloses les inversions per a millores a la captació i els principals bombaments. La tarifa mitjana s’incrementa un 0,97% i se situa en 0,4452 €/m3.


Un 41,9% del pressupost es destinarà a sufragar les despeses d’explotació, el 20,5% a despeses financeres (amortitzacions, interessos de finançament i necessitats financeres) i finalment el 37,6% restant als diversos cànons que composen la tarifa d’aigua en alta (de l’aigua, de regants i de derivació).

D’entre les inversions, cal destacar que durant 2016 s’executarà el projecte de l’ozonificació, que es va adjudicar el passat setembre per un import de 4,6 milions d’Euros (amb una baixa del 34,93% sobre el pressupost de licitació) i ara es troba en fase de redacció. També es va donar compte de les adjudicacions de dos nous dipòsits, a Calafell i a Castellvell del Camp, de la fase 3 de les mesures preventives i de la fase 5 de les mesures correctores corresponents a les actuacions contra la carbonatació del formigó de conduccions en galeries.


L’increment del preu mitjà de la tarifa per a 2016 és d’un 0,97% per als preus de la dotació efectiva, situant-se l’import del metre cúbic en 0,4452 €; en canvi, la tarifa de la dotació de reserva serà de 0,1652 €/m3, la qual cosa suposa una reducció del 21,34%. Esta reducció s’ha pogut portar a terme pel consens i aprovació d’una nova regulació de les dotacions de reserva que es plasma a les normes d’explotació.

D’altra banda, es va donar compte de l’aprovació per part del Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient, el passat 18 de juny, de l’adaptació de la concessió, sol·licitada pel CAT el març de 2013, que consistix en la distribució estacional dels volums captats per adequar-los a les dotacions dels consorciats. “Això comporta, des d’esta data, un estalvi considerable en l’aportació del cànon de derivació que es recapta i que s’ingressa per finançar obres hidràuliques tant a la conca (Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, en un 80%), com a la comunitat autònoma de Catalunya (Agència Catalana de l’Aigua, en un 20%)”, afirma el CAT en un comunicat.

A l’inici de l’Assemblea el president, Antoni Huber, va donar la benvinguda als nous representants dels municipis incorporats com a resultat de les eleccions municipals i també a nous representants de les indústries, així com també va presentar al nou director gerent, Xavier Pujol.

 

Participació