La CUP denuncia la privatització del servei de diàlisi de l'Hospital de Jesús

Redacció
30 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 10:32h
Membres de la CUP-AE de Tortosa davant de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús.
Membres de la CUP-AE de Tortosa davant de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús. | Cedida

Membres de la CUP-AE de Tortosa davant de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús. Foto: Cedida


La CUP de Tortosa denuncia que el servei de diàlisi que s’ofereix a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús serà gestionat per una empresa privada. Així ho va revelar ahir a la tarda en una roda de premsa davant les portes de l’hospital en què van manifestar que el Consell d’Administració del centre ha tret a concurs la construcció de les noves instal·lacions amb un pressupost màxim de licitació de 13 MEUR i amb la concessió del servei durant 10 anys.
 
“Aquest model de gestió hipoteca el nostre futur perquè acabem pagant molt més per un servei que gestionant-lo directament des de les institucions”, denuncien des de la formació. Segons ha argüeix el consell d’administració del centre, que és de titularitat municipal però gestionat per SAGESSA, la concessió es justificaria per la falta de recursos públics, la CUP lamenta la decisió i subratlla que l’empresa gestionarà el servei per traure’n benefici econòmic.

Manca de transparència 
L’entrada de la CUP al ple de l’Ajuntament de Tortosa ha suposat també l’entrada de la formació a les reunions del Consell d’Administració de l’Hospital de Jesús. “Portem tres anys demanant informació a l’ajuntament de Tortosa envers la relació de les empreses municipals sanitàries amb SAGESSA. Tres anys sense  obtenir cap informació, negant taxativament des del govern de la ciutat cap relació entre SAGESSA i GESAT i quan la CUP-AE arriba a la primera reunió del Consell d’Administració troba que la reunió la porten, a més a més de Ferran Bel, Jordi Colomer, Director General de grup Sagessa/GINSA, i el Senyor Carles Abelló, Director del departament económic-financer del grup Sagessa/GINSA”, va denunciar la portaveu de la formació Núria Rodríguez davant les portes del centre.
 
CUP-AE lamenta “l’opacitat i la dificultat per poder accedir a la informació” dels Consells d’Administració de Tortosa Salut, SL (Clínica Terres de l’Ebre), GESAT (Hospital de la Santa Creu i els serveis assistencials) i EPEL (empresa només patrimonial). La formació també ha denunciat la dificultat per poder accedir a la informació en el sí del Consell d’Administració. Segons expliquen, juntament amb l’ordre del dia els consellers “no van rebre l’expedient adjuntat com estableix la llei i que després d’insistir molt, van tenir la informació unes 28 hores abans de la reunió. Uns 300 fulls impossible d’analitzar detingudament”.
 
A la roda de premsa es va demanar demanat al govern de la ciutat que amplie els terminis mínims de temps per rebre la informació a 96 hores i també es va informar que per este mateix motiu la CUP ha votat a tot en contra “com a protesta per la manca d’informació”. Alhora s’ha denunciat que els documents aportats per part dels vertaders gestors (SAGESSA_GINSA) “són exageradament generals”, per exemple el compte de resultats “que no correspon a la informació detallada que rebria per part de la gerència qualsevol altre Consell d’Administració”. Des de la CUP-AE s’ha denunciat que “així és impossible realitzar la tasca de control de la gestió de diners públics que teòricament és la raó de ser del Consell d’administració i que en realitat la manera de funcionar del propi consell d’administració no és més que donar el vist-i-plau de manera incondicional a les propostes del directot de SAGESSA i GINSA”.