Pastor insistix en fer rotondes a l'N-340 i bonoficar l'AP7 als camions

EFE
13 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 20:28h
Santi Vila i Ana Pastor inaugurant el tram de l'A-27 avui a Valls
Santi Vila i Ana Pastor inaugurant el tram de l'A-27 avui a Valls | J.V.

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha anunciat avui obres per millorar la seguretat de l'N-340 al seu tram per les Terres de l'Ebre i ha explicat que estudien les fórmules per bonificar els peatges als camions, perquè optin per l'autopista en lloc de per la carretera nacional.

Després d'inaugurar el segon tram de l'autovia Tarragona-Montblanc (A27), Pastor ha explicat que, abans de novembre, licitaran les obres de cinc glorietes a l'N-340 a Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Carmarles, l'Ametlla de Mar i l'Hospitalet de l'Infant.
També abans d'esta data, segons la ministra, licitaran les obres de millora de l'enllaç a l'N-340 al terme municipal d'Amposta i, el març del 2016, les obres de millora dels enllaços a Sant Carles de la Ràpita i L 'Ametlla.

Pastor també ha anunciat l'execució de camins de servei per a la circulació de maquinària agrícola a Alcanar i el recrescut de vorals a la zona de la variant de la Ràpita.
A més ha assegurat que, Foment té previst licitar, l'any que ve, la redacció dels projectes constructius dels trams: La Jana-el Perelló i El Perelló- l'Hospitalet de l'Infant, de l'A-7. Tot i que el seu anunci cal emmarcar-lo ja en un context preelectoral i, per tant, incert.

La ministra també ha anunciat que preveuen aplicar mesures de bonificació de peatge als vehicles, a partir de quatre eixos, per incentivar el seu desviament des de la N-340 al l'AP-7 en el tram Peníscola (Castelló) -L'Hospitalet de l'Infant (Tarragona).

Pastor ha incidit en "l'esforç" del seu ministeri a Catalunya, ja que, entre els anys 2012-2016, es destina 305 milions d'euros a les carreteres de Tarragona, xifra que ascendeixi a 928 milions d'euros en el conjunt de vies catalanes . "Com poden comprovar, estem fent un esforç humà i pressupostari que demostra el compromís del Ministeri de Foment amb la millora i la modernització de les infraestructures", ha reiterat la ministra.