Simulacre d'incendi en una embarcació al port de l'Ampolla

Redacció
07 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 15:10h
Imatge del simulacre al port de l'Ampolla.
Imatge del simulacre al port de l'Ampolla. | Ports de la Generalitat

Imatge del simulacre al port de l'Ampolla. Foto: Ports de la Generalitat


Protecció Civil de la Generalitat i Ports de la Generalitat han organitzat  conjuntament un simulacre al port de l’Ampolla on s’ha simulat l’incendi d’una embarcació de pesca amb vessament d’hidrocarburs. 

El simulacre ha servit per posar en pràctica el Pla d’autoprotecció i el Pla interior de contingència del port, així com el Pla especial d’emergències per contaminació accidental de les aigües marines a Catalunya (CAMCAT).

Un cop, el patró de l’embarcació pesquera ha detectat el foc ha donat l’avís a la Confraria de pescadors. Aleshores, la Confraria i Ports de la Generalitat  han iniciat el protocol d’avisos establert al Pla d’Autoprotecció (PAU): al telèfon d’emergències 112, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), a la Policia Local i al guardamolls del port.
 
La Confraria de pescadors s’han encarregat d’evacuar les persones que suposadament hi havia en el moll pesquer i amb col·laboració amb el Club Nàutic l’Ampolla i el guardamolls han començat a desamarrar les embarcacions veïnes mentre arribaven la resta de cossos actuants.
 
Els Bombers de la Generalitat han activat dues dotacions terrestres, un vehicle lleuger de comandament i una Bomba Rural Pesant (BRP), per treballar en l’extinció de l’incendi de l’embarcació. Han fet l’abalisament de les diferents zones de l’àrea general d’operacions i tasques de suport al personal de la Confraria de pescadors i del Club Nàutic en la col·locació de barreres i, així com d’aïllament i retirada de les embarcacions veïnes per posar-les en zona segura.
 
Durant l’exercici efectius de la Policia Local de l’Ampolla i Mossos d’Esquadra han realitzat el control dels accessos. Els Mossos, com a responsables del grup d’ordre, han participat en este simulacre amb una patrulla, realitzant tasques de control d’accessos i establint perímetres de seguretat.
 
Este simulacre ha estat organitzat conjuntament per Protecció Civil de la Generalitat i Ports de la Generalitat i, hi ha intervingut els cossos de Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i Policia Local, la Confraria de pescadors i el Club Nàutic. A més, han col·laborat l’Ajuntament de l’Ampolla, el Centre de Coordinació de Salvament Marítim, la Guàrdia Civil i Capitania Marítima de Tarragona.