31
d'agost
del
2015
Actualitzat
el
13
de setembre
a les
9:41h
La verema d’enguany serà extraordinària. La calor dels últims mesos i el vent de cerç han afavorit la maduració i la qualitat del raïm a les finques de la Terra Alta i, a més, es preveu que la collita que siga abundant. Els viticultors ja tenen a punt tota la maquinària i esperen poder començar a collir durant esta setmana.
El secretari de la Denominació d’Origen Terra Alta, Jordi Rius, destaca que “enguany la qualitat del raïm serà excel·lent si seguix l'estabilitat i no hi ha precipitacions inesperades en els pròxims dies, ja que la climatologia ha estat la idònia”. A més, segons Rius, “tot i que no s’arribarà als 43 milions de quilos de l’any passat, la quantitat serà superior a la mitjana”.
Tot i que el gruix de la verema començarà en els pròxims dies amb les varietats insígnia de la DO Terra Alta, com són la garnatxa blanca o el macabeu, la setmana passada ja va començar la collita d’algunes varietats blanques com el chardonnay o el cabernet sauvignon. Les varietats negres no es començaran a collir fins a final de setembre, ja que necessiten més temps de maduració i s’allargaran fins a la segona quinzena d’octubre.
“Som optimistes i esperem repetir els èxits de l’any passat”, assegura Rius. I és que l’any passat la DO Terra Alta es va banyar en or, amb cellers que van recollir premis tan importants com el Gran Vinari d’Or o la Gran Medalla d’Or al premi garnatxes del món, que va tindre lloc a Perpinyà.
Un dels objectius principals de la Terra Alta per enguany és consolidar-se com una de les grans denominacions d’origen catalanes, augmentant les ventes en el mercat intern –actualment representen prop d’un 40 per cent del total- i també amb més presència en mercats estratègics com els Estats Units o la Xina.