Una aplicació mostra als turistes el patrimoni dels museus ebrencs

Es tracta del visitmuseum, una iniciativa impulsada este estiu, que es pot descarregar al mòbil de forma gratuïta i disposa de 5 idiomes

Redacció
13 d'agost del 2015
Actualitzat el 14 d'agost a les 0:01h
Alguns dels visitants fent servir la nova aplicació.
Alguns dels visitants fent servir la nova aplicació. | Cedida

La xarxa territorial de museus i equipaments patrimonials del SAM (Servei d’Atenció Museística) de les Terres de l’Ebre disposa des d’este estiu d’una nova aplicació que posa a l’abast del visitant i des del dispositiu mòbil tota la informació necessària en 5 idiomes (català, aranès, castellà, anglès i francès).

Visitmuseum és una iniciativa de les xarxes territorials de Terres de Lleida i Aran, de les comarques gironines i els museus del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i del departament de Cultura i té per té per objectiu facilitar al visitant turista  posar a l’abast del visitant turista la informació de les exposicions permanents dels museus i fer-la accessible des del dispositiu mòbil. És la resposta al dèficit en diversitat idiomàtica que tenen molts museus i que varen detectar les xarxes territorials de museus.

Visitmuseum és accessible de manera gratuïta des de qualsevol d’aquests enllaços:

Web mòbil.
App per a Android
App per a iOS.

Un dels avantatges principals d’esta aplicació és que es pot descarregar al dispositiu i es pot utilitzar sense connexió a Internet.

Un cop el visitant ha escollit l’idioma, l’usuari es troba la informació organitzada per àmbits que anirà accedint a mesura que faça el recorregut per les sales. En cada sala podrà llegir i disposar d’imatges que amplien l’explicació. També podrà accedir a informació d’una selecció dels objectes que hi continguen. Per completar la informació, s’han incorporat enllaços d’àudio, de vídeo o de webs d’aquells museus que en disposen.

La iniciativa compta amb el suport de la direcció general de Turisme (departament d’Empresa i Ocupació), que finança el projecte a través del Fons de Foment del Turisme. El 2016 està previst que s’incorpore al projecte la resta de museus de la demarcació de Barcelona i altres equipaments museístics d’interès turístic i patrimonial.

A les Terres de l’Ebre tots els museus i equipaments que formen part del SAM disposen de l’aplicació. En un grau d’informació més ampliada en el cas del Museu de les Terres de l’Ebre, el Museu de Tortosa i el Museu de la Ceràmica de l’Ametlla de Mar. A la resta d’equipaments l’aplicació mostra informació, entre d’altres, de les exposicions permanents.