El Festival Pingüí porta a Flix referents de la música alternativa

La població de la Ribera d'Ebre s'estrena amb este esdeveniment que durà noms com Xarim Aresté, Beach Beach o Me and the Bees

Sofia Cabanes
05 d'agost del 2015
Actualitzat a les 17:45h
El guitarrista i cantant de Flix Xarim Aresté serà un dels plats forts del festival.
El guitarrista i cantant de Flix Xarim Aresté serà un dels plats forts del festival. | Cedida

El guitarrista i cantant de Flix Xarim Aresté serà un dels plats forts del festival. Foto: Cedida


Potser pel nom us despista, però el Festival Pingüí no se celebra al pol sud, sinó a Flix i en ple mes d’agost, concretament el proper dissabte que ve dia 8. Es tracta d’una trencadora iniciativa organitzada per l’Associació de Músics de Flix –i patrocinada per l’Ajuntament- que pretén apropar grups referents en el panorama de la música independent i convertir-se en una de les cites estivals de referència a les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i la demarcació de Lleida.

“Ja feia diversos anys que estàvem fent concerts, com ara el Rock’n’riu, el Festival de Música Lliure,... Acumulant l’experiència que teníem en l’organització d’estos actes, vam decidir fer una passa més i saltar a la piscina amb un festival nou”, explica Aleix Ferrús, membre de l’Associació de Músics de Flix.

Grups que tan sols fa una setmana van tocar a l’escenari principal del FIB, com els Beach Beach, o que han participat al Primavera Sound, com Me and the Bees o els The Saurs, que són els guanyadors del concurs ‘Bala Perduda’ o el flixanco Xarim Aresté són alguns dels caps de cartell del festival. “La idea és potenciar el Sud de Catalunya com a escenari de festivals d’este tipus, crear un festival referent a les nostres contrades que acabe amb este buit, sobretot a la Ribera i Terra Alta, de concerts al territori.  De públic n’hi ha, però mai s’ha trobat l’espai per  que puguen baixar i tocar”, constata Ferrús.  
 
I és que Flix viu últimament una explosió en l’avantguarda cultural, ho demostra la consolidació del Festival Sirga i ara, amb el sorgiment del Festival Pingüí. “Aquí sempre hem tingut gent amb moltes inquietuds i també amb ganes d’arrossegar tota la comarca”. De moment el festival ha tingut força repercussió mediàtica i fins i tots s’han venut entrades a gent que vindrà des de Girona. 

El Festival Pingüí començarà a les 11 del matí a les piscines municipals amb un ‘Concert Vermut’ dels Parlaments i Vàlius i Dj’s fins a mitja tarda. A partir de les 12 de la nit la festa es traslladarà a les instal·lacions exteriors del pavelló esportiu de Flix. L’obertura de portes serà, de forma puntual, a les 23.30 hores. Començarà el flixanco Xarim Aresté, continuaran les Mee and the Bees, Beach Beach i els The Saurs. A partir de les 4 i fins les 7 del matí prendran protagonisme els Dj’s locals.

Recordem que aguaita.catsorteja dues entrades dobles. Els guanyadors del sorteig podreu recollir les vostres entrades a la taquilla del festival.