L’equip de govern de l'Ametlla de Mar revela haver heretat un deute de 50 milions d'euros

Redacció
03 d'agost del 2015
Actualitzat a les 16:33h
Ajuntament de l'Ametlla de Mar.
Ajuntament de l'Ametlla de Mar. | La Cala TV

El nou equip de Govern de l’Ametlla de Mar, amb el republicà Jordi Gaseni al capdavant, ha revelat haver heretat un deute acumulat de 50 milions d’euros d’endeutament de l’anterior govern convergent. L’executiu calero apunta que esta xifra situa a l'Ametlla de Mar entre un dels municipis més endeutats d'Espanya.

"Si l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar avui hagués de fer front a les seues obligacions, en quant a endeutament, hauria de preparar vora de 50 milions d'euros", així de rotund s’ha mostrat el regidor d’Hisenda Antonio Espuny. I és que, “després de dies intensos de treball” des que va agafar el timó municipal, ha fet públic que ha comptabilitzat un deute bancari en herència de 18 milions d’euros, al qual se li sumen 8 MEUR de la residència d'avis, que avui resta tancada, 8 mi­li­ons de fac­tu­res im­pa­ga­des, 10.​500.​000 d'euros de la com­pan­yia d'ai­gües, Aqua­lia, 1,2 milions d'euros de l'em­pre­sa con­ces­sio­nà­ria del ser­vei elèc­tric, FCC, més el re­sul­tat de sen­tèn­cies, amb in­ter­es­sos, que sumen vora 4 mi­li­ons.

"Ma­lau­ra­da­ment este en­deu­ta­ment de 50 mi­li­ons implica un deute per ha­bi­tant de vora 6.​000 euros, unes xi­fres que ens si­tuen entre els mu­ni­ci­pis més en­deu­tats d'Es­pan­ya. Estem tre­ba­llant per in­ten­tar so­lu­cio­nar es­ta si­tua­ció i por­tar l'Ametlla de Mar a bon port. De fet, es­tes xi­fres són apro­xi­ma­des però als 100 dies de go­vern farem pú­blic un balanç ex­haus­tiu", ha anunciat Es­puny en una nota de premsa emesa per l'Ajuntament.

Per la seua part, l’alcalde Jordi Ga­se­ni ha subratllat que "estem tre­ba­llant de va­lent per tro­bar so­lu­cions i poder veure la llum al final del túnel. Cal tenir en com­pte que de cara el se­tem­bre hem de tenir el pres­su­post del 2016. Serà un any di­fí­cil però el nos­tre com­pro­mís és tre­ba­llar fort per poder sor­tir-​nos-​en".

D'altra banda, l'equip del go­vern apunta que una de les jus­ti­fi­ca­cions que se'ls do­na­va des de l'an­te­rior go­vern era la crea­ció de pa­tri­mo­ni. Un pa­tri­mo­ni so­bre­va­lo­rat se­gons Es­puny per la Cala Ges­tió, que "s'ha­gués pogut crear igual­ment sense la ne­ces­si­tat d'en­deu­tar-​se així".