L'hospital comarcal d'Amposta tindrà pediatria de guàrdia els caps de setmana i festius

Redacció
28 de juliol del 2015
Actualitzat el 29 de juliol a les 8:27h
Imatge d'arxiu de l'hospital comarcal d'Amposta.
Imatge d'arxiu de l'hospital comarcal d'Amposta.

L'hospital comarcal d'Amposta tindrà servei d'urgències pediàtriques de guàrdia 24 hores els caps de setmana i festius. Així ho va aprovar la sessió plenària ordinària de juliol, a instàncies d'una moció del regidor German Císcar, qui va assenyalar que "no es tracta d'un servei de luxe ni un capritx, és una demanda natural, un servei públic i bàsic que hem de tindre sí o sí". Tal com va avançar l'alcalde, Adam Tomàs, el servei que es posarà en marxa serà d'urgències de cap de setmana i festius, perquè "les urgències entre setmana ja estan cobertes a l'ABS d'Amposta, al CAP".

L'hospital comarcal d'Amposta disposa de dos dies de consultes pediàtriques a la setmana i un pediatra localitzat per assistir al nadó en el moment del part. El nou equip de guàrdia estarà format per dos metges especialistes en pediatria i un professional d'infermeria, que treballarà un mínim de quatre hores. Segons va avançar la regidora de Sanitat, Serveis Socials i Participació Ciutadana, Rosabel Recio, "el cost total del personal és de poc més de 145.000 euros per any", tot assenyalant que s'assumirà amb recursos propis de l'Hospital.
L'activitat d'urgències pediàtriques a menors de 7 anys a l'hospital comarcal ha estat, l'últim any, de 3.042 atencions, fet que suposa unes vuit urgències al dia, 66 de les quals es van traslladar a l'hospital de referència, el Verge de la Cinta de Tortosa.

Modificació del POUM
El plenari de dilluns també va aprovar una modificació del POUM per a canviar els usos que permet als terrenys sobre els quals està ubicada la nova residència d'avis. Segons va explicar l'alcalde, esta modificació s'ha hagut de fer per incorporar entre els usos del terreny el servei de cuina destinat a les mateixes instal·lacions i a altres equipaments i "adaptar així els terrenys al plec de clàusules del concurs de licitació d'este servei de catering". L'alcalde va explicar que "hi havia una incompatibilitat urbanística amb esta licitació”, tal com han apuntat els serveis jurídics.

Ara, esta modificació passarà per la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE). "Serà un procés llarg, i fins que no s'haja acabat tot el procés, no es podrà obrir la residència", va alertar Tomàs, tot afegint que perfectament "podria haver-hi un any de retard en l'obertura de la nova residència".

Menjador per a les vacances
El ple de dilluns a la tarda també va aprovar una moció del grup municipal del PSC per ampliar les places de menjador per a xiquets i xiquetes durant tot el període de vacances escolars a Amposta, que actualment està en 20 places i es podria ampliar fins a 40. La moció socialista aprovada per unanimitat demanava que es disposen tots els mitjans necessaris i s’amplie la dotació econòmica de la partida pressupostaria corresponent per tal de garantir que els menjadors obren tot l’estiu. Arran de la proposta socialista, s’inclourà el mes d’agost i la primera quinzena de setembre fins l’inici del curs escolar.   "Ens vam comprometre i complim per atendre les famílies més necessitades", va apuntar el portaveu del PSC, Francesc Miró.
 
També es va aprovar la moció de suport a la proposta de cabals ecològics pel tram final del riu Ebre i el Delta, aprovada per la Comissió per la Sostenibilitat, una moció que van presentar de forma conjunta els quatre grups municipals.