Vint universitaris seguixen un curs d’arqueologia al jaciment de l’Assut

Redacció
10 de juliol del 2015
Actualitzat el 13 de juliol a les 8:26h
Els universitaris poden complementar la seua formació teòrica amb pràctiques al jaciment.
Els universitaris poden complementar la seua formació teòrica amb pràctiques al jaciment. | URV

Vint estudiants de la Universitat Rovira i Virgili (URV) estan seguint este estiu el quart Curs d’Arqueologia de l’Assut, organitzat amb format setmanal, per complementar la seua formació teòrica amb la pràctica d’excavació en el jaciment de l'Assut de Tivenys. Este curs, coordinat pel Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia de la URV (GRESEPIA), amb el suport del departament d’Història i Història de l’Art i la facultat de lletres de la URV, es desenvolupa en el marc de la 16a campanya d’excavacions arqueològiques a l'indret, que finalitzarà el 24 de juliol.

Les excavacions se centren en l’assentament protohistòric situat sobre un turó, a la marge dreta del riu Ebre, que va ser adquirit per la URV l’any 2009, i on s’hi venen fent excavacions anuals ininterrompudes des de l’any 2000. Els treballs pretenen recuperar un assentament amb un període d’ocupació que s’estén des d’època preibèrica fins a la conquesta romana, entre els segles VII i I anE.

El jaciment va iniciar l'ocupació durant el segle VII anE, es va abandonar a final del segle II anE, i és un dels pocs assentaments de la zona que manté una ocupació ininterrompuda durant tot esteperíode protohistòric. En destaca l'imponent sistema defensiu, amb murs de més de 4 metres d’alçada conservats, on s’hi erigix una torre circular que va ser un dels primers edificis en ser bastits a l’indret durant el procés de formació de la cultura ibèrica.