Els veïns poden triar la futura façana fluvial de Móra d'Ebre entre 25 projectes

Redacció
22 de juny del 2015
Actualitzat a les 16:49h
Els 25 projectes estan exposats a la façana fluvial de Móra d'Ebre.
Els 25 projectes estan exposats a la façana fluvial de Móra d'Ebre. | Ajuntament de Móra d'Ebre

Un total de 25 projectes d'intervenció urbanística a la façana fluvial de Móra d'Ebre s'exposen estos dies al vestíbul del teatre municipal de la Llanterna per tal que les persones empadronades al poble voten la proposta que més els agrade. La guanyadora servirà de base per a futures intervencions.

Fins al 16 de juliol les persones interessades podran visitar esta exposició i valorar els 25 projectes per preservar i millorar la nova façana fluvial de Móra d'Ebre, redactats per estudiants de cinquè d'Arquitectura de la Universitat Ramon Llull (URL). El públic de la mostra té a la seua disposició al mateix vestíbul del teatre un ordinador des d'on es poden fer les votacions al millor projecte.

L'acte inaugural de la mostra va tindre lloc el 15 de juny, amb la presència de l'alcalde, Joan Piñol, i de l'arquitecte Guillermo Bertólez, en representació de la URL. Els estudiants, de nacionalitat espanyola, mexicana, argentina i brasilera, van visitar la capital de la Ribera d'Ebre abans de redactar els seus projectes.

L'alcalde, Joan Piñol, va explicar que esta iniciativa pretén mostrar a la població les propostes i les idees d'este grup de tècnics en formació sobre “una de les façanes fluvials més interessants de l'Ebre català” i que l'Ajuntament es compromet a preservar entre els paratges de l'Aubadera i l'illa de Saurí.

El fet de posar en exposició pública les propostes i demanar l'opinió del veïnat té com a objectiu cercar una solució que agrade al conjunt de la població i garantir el consens al voltant d'un projecte que s'haurà d'anar executant al llarg d'anys, per la qual cosa requerirà la participació de diversos consistoris.