Albert Salvadó relleva Aspa a la presidència de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana

Albert Salvadó, en el Congrés Regional de la Federació celebrat ahir al Perelló.
Albert Salvadó, en el Congrés Regional de la Federació celebrat ahir al Perelló. | ERC
Redacció
21 de juny del 2015
Actualitzat el 22 de juny a les 16:48h

El rapitenc Albert Salvadó és el nou president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, després que la candidatura de consens que encapçalava, l'única presentada en el Congrés Regional celebrat este dissabte al Perelló, rebés el suport del 96,5 % dels militants assistents, mentre que el 3,5 % hi va votar el blanc. Salvadó, que pren el relleu de Gervasi Aspa després que estigués al capdavant de la federació ebrenca en els últims onze anys, ha compaginat el seu càrrec de regidor a l’Ajuntament de la Ràpita en el darrer mandat amb la Secretaria d’Organització de la Federació de l’Ebre del partit. Després de les passades eleccions municipals serà el responsable de les regidores d’Hisenda, Règim Intern i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Ràpita, i ocuparà la vicepresidència segona del Consell Comarcal del Montsià.

Albert Salvadó s’ha marcat com a objectiu “consolidar Esquerra Republicana com la força política de referència i de lideratge de les Terres de l’Ebre”. Segons Salvadó “cal seguir treballant per definir quin és el rol i protagonisme que han de tindre les Terres de l'Ebre en la construcció del nou país”. En este sentit ha recordat que cal ser “proactius” en esta construcció i que Esquerra sempre ha intentat “abanderar la cultura pròpia de l’Ebre, que ens fa singulars a la resta del país, i a la vegada ens hem oposat a tots aquells projectes que pensàvem que eren lesius per al territori”. Davant el repte de les properes eleccions catalanes, el nou president regional s’ha proposat “convertir Esquerra Republicana en la primera força política de les Terres de l’Ebre”.

La nova executiva escollida ahir, i que es veurà completada amb les quatre presidències comarcals que s’hauran de votar d’aquí unes setmanes, està formada per:
Presidència: Albert Salvadó; Vicepresidència Primera: Paco Gas; Secretaria d’Organització: Adam Tomàs i Roiget; Secretaria d’Administració i Finances: Antoni Cutrona; Secretaria d’Imatge i Comunicació: Rubèn Alegria; Secretaria de la Dona: Neus Sanromà; Secretaria de Política Municipal: Gervasi Aspa; Secretaria de Política Parlamentària: Francesc Barbero; Vocalies: Montse Perelló, Josep Llop, Dani Andreu, Jordi Gaseni, Felip Monclús, Marc Puigdomènech, Joan Salvador Balagué, Alfons Montserrat i Josep Caparrós.