La CUP Ebre demana solidaritat amb les tres encausades que seran jutjades este divendres per fer pintades el 29-M

Els tres diputats de la formació se sumen a la petició d’absolució

Redacció
18 de juny del 2015
Actualitzat el 19 de juny a les 8:46h
Membres de la CUP Ebre esta tarda en la roda de premsa a Tortosa sobre el cas.
Membres de la CUP Ebre esta tarda en la roda de premsa a Tortosa sobre el cas. | CUP Ebre

Les Candidatures d’Unitat Popular de les Terres de l’Ebre, CUP Amposta, CUP Alcanar, CUP Ulldecona, CUP Deltebre i CUP Tortosa han demanat avui en una roda de premsa l’absolució de les tres militants de la formació (dos de Tortosa i una d’Amposta) que s’enfronten a un judici penal per danys i coaccions este divendres 19 de juny a Tortosa, acusades de fer pintades i d’obstruir amb escuradents portes d’alguns centres educatius de Tortosa durant la jornada de vaga general del 29 de març de 2012. La CUP Ebre ha demanat la solidaritat ciutadana en favor de l’absolució, una causa que també han fet seua els tres diputats al Parlament. Demà a les 8.45 hores convoca una concentració davant dels jutjats de  Tortosa, en solidaritat amb les tres persones.
 

Els diputats de la CUP, demanant l'absolució. Foto: (via @CUPEbre)

La CUP Ebre ha carregat contra els Mossos d’Esquadra, als quals ha acusat de “mentir” en els informes policials i ha recordat que va ser este cos policial el que va demanar aixecar el sobreseïment, que havia dictat inicialment el jutge per manca de proves, tot i no ser part en el judici. “Els Mossos d’Esquadra mostren una clara voluntat policial  de castigar aleatòriament persones implicades en les lluites socials i amb activitat política dissident”, afirma en un comunicat. “Ens trobem davant un judici on no hi ha cap prova objectiva ni concloent en contra de les persones acusades -fins i tot l’informe cal·ligràfic fet pels propis Mossos conclou que no pot confirmar l’autoria de cap de les persones encausades- i malgrat això les penes que es demanen són totalment desmesurades, d’aproximadament 11.000 euros per persona o presó en cas de poder-ho pagar”, afegix.

Davant aquesta situació, la CUP Ebre sosté que “la ciutadania es troba indefensa davant els abusos i mentides dels Mossos d’Esquadra, ja que la paraula dels Mossos davant els processos judicials té estatus de veracitat. Els fets, però, ens mostren que els Mossos també mentixen, com ara el cas d’Ester Quintana”. De fet, apunta que “l’interès desmesurat dels Mossos d’Esquerra per detenir i posteriorment jutjar tres persones conegudes per la seua militància política però sense cap prova objectiva més enllà de deduccions simplistes, ens fa pensar que van rebre ordres explícites des de la conselleria d’Interior per castigar la dissidència política”.
També ha recordat que la Generalitat és acusació particular en este cas, “la qual cosa ens mostra una clara voluntat política de castigar aquelles persones crítiques amb les polítiques del seu govern”, denuncien els portaveus de la CUP, que observen “una actitud clarament repressiva davant la indignació de la ciutadania en un moment d’atur,  retallades i la corrupció”. L’actitud dels representants de la Generalitat, que titllen d’autoritària, és equiparable, apunten, a la del govern espanyol: “Quan fas públic i denuncies casos de corrupció que els hi afecta, la reacció del govern català també és la repressió i no pas el diàleg”, critiquen.