La XXII Mostra de Jazz omple Tortosa de concerts del 29 de juny al 4 de juliol

CMQ Big Band oferirà un concert homenatge a Beny Moré.
CMQ Big Band oferirà un concert homenatge a Beny Moré.
Redacció
17 de juny del 2015
Actualitzat el 18 de juny a les 8:21h

Tortosa torna a donar la benvinguda a l’estiu a ritme de jazz. La Big Band de Tortosa obrirà el 29 de juny la XXII Mostra de Jazz de Tortosa, que enguany arriba amb una variada oferta, amb més de 30 actuacions en diversos espais de la ciutat, la majoria gratuïtes, amb grups del país i altres referents del jazz internacional. Este festival ja veterà, dirigit per Xavi Bertomeu, presenta un cartell que garantix la bona música i manté el rigor i una qualitat que avalen una trajectòria de més de dos dècades.

Així, la nova edició de la mostra començarà a sonar el dilluns 29 de juny (21 h) des de Mig Camí, amb el concert inaugural que oferirà la Big Band de Tortosa. L'endemà dimarts 30, a les 22.30 h i al teatre auditori Felip Pedrell, el primer dels dos concerts de pagament: la CMQ Big Band, una banda de músics cubans que homenatjaran Beny Moré, un clàssic a l'illa caribenya dels anys 50. Al Museu de Tortosa, el dimecres 1 de juliol (22.30 h), una proposta de maridatge entre cultura i jazz amb Benjamin León Quartet, que repetix novament a la ciutat.

Dijous 2 de juliol, a les 22.30 h, al teatre auditori, el segon i últim concert de pagament, a càrrec de Chris Mink Doky & The Nomads, “una potentíssima banda de jazz elèctric amb tocs de funk”, en paraules de Xavi Bertomeu. Divendres 3 (23.30 h), la Fundación Tony Manero oferix una sessió de funky disco al parc municipal. I, dissabte 4, a les 23.30 h, també al parc municipal, concert de cloenda amb Miss Mambo & The Mighty Might, i una de les veus protagonistes del musical Sister Act.

Els anteriors són els grups que s'emporten la consideració de caps de cartell, però entremig trobem fins a trenta actuacions a càrrec de solistes i conjunts, que configuren la resta de l'oferta de la XXII Mostra de Jazz de Tortosa. Simultàniament, esta primera setmana de juliol també podrem gaudir dels concerts dels grups seleccionats dins la IX edició de l'Espai Jove de Jazz dels Països Catalans. I per fer una immersió total en la música que va nàixer al sud dels Estats Units fa poc més d'un segle, podrem gaudir d'una nova edició de les Jornades Gastronòmiques de Cuina Cajun, els plats de noms exòtics habituals a la gastronomia de Nova Orleans.