ERC i CiU signen un acord de deu punts per tornar a governar junts a Roquetes

Redacció
12 de juny del 2015
Actualitzat a les 14:55h
Josep Codorniu i Francesc Gas, d'esquerra a dreta, signant l'acord de Roquetes.
Josep Codorniu i Francesc Gas, d'esquerra a dreta, signant l'acord de Roquetes. | Roquetes Comunicació

Este divendres al migdia, el grup d'ERC a Roquetes, amb sis regidors, i el grup municipal de CiU, amb dos, del total de 13 que forma el consistori de Roquetes, han signat un acord de govern integrat per 10 punts programàtics mitjançant el qual les dos formacions tornaran a portar el comandament de l'Ajuntament els propers quatre anys sota l'alcaldia de Francesc Gas.

Cal recordar que tot i que ERC va aconseguir en un primer moment la majoria absoluta, finalment la Junta Electoral va validar dos vots nuls a PxC, fet que va implicar la pèrdua d'un regidor i la majoria absoluta d'ERC. De tota manera, l'actual alcalde en funcions i cap de llista republicà, Paco Gas, ja va anunciar que la seua intenció era igualment revalidar l'acord de govern que ja van subscriure amb CiU la passada legislatura, i així ha estat.

El pacte establix que l'alcalde i 1r tinent d'alcalde de Roquetes seran d'ERC (Francesc Gas i Francesc Ollé respectivament) i els dos regidors de CiU seran 2n i 4t tinent d'alcalde (Josep Codorniu i Maria Teresa Moreso respectivament). Pel que fa a la distribució d’àrees, quedarà configurada de la següent manera:  Francesc A. Gas, responsable de l'àrea d'Urbanisme i Medi Ambient, Governació i Règim Interior; Francesc Ollé, responsable de l'àrea de Cultura, Educació i Joventut;  Josep Codorniu, àrea de Dinamització Econòmica, Llicencies d'activitat, i Esports; Maria Teresa  Moreso,  Hisenda;  Joan Ignasi Salvatella, Turisme i Festes; Maribel Belmonte, Qualitat de Vida; Jordi Baucells,  Roquetes Comunicació, Societat del coneixement  i  Participació ciutadana i Francesc Josep Cabanes, Obres públiques i Serveis.

L'acord de govern signat per Paco Gas per ERC i Josep Codorniu per CiU proposa, a grans trets, “la creació d'una administració més propera i transparent al ciutadà, dinamitzar el sector econòmic i empresarial, fomentar el benestar i qualitat de vida, suport a l'ensenyament públic i a la llei d'immersió lingüística, vetllar pel compliment dels terminis en la construcció a Roquetes del nou Centre d'Assistència Primària, controlar la despesa i donar suport al teixit associatiu, fer polítiques urbanístiques sostenibles i socials i l'oposició al transvasament de l'Ebre”, segons la nota de premsa que ha difós l’Ajuntament de Roquetes este migdia. Finalment, Paco Gas, que novament serà proclamat demà dissabte alcalde de Roquetes, ha destacat de l'acord signat el suport al procés sobiranista.

Per la seva part el cap de llista de CiU, Josep Codorniu, ha argumentat que han vist necessari donar suport a la força més votada i ha destacat la bona entesa que hi va haver amb ERC la legislatura passada. Codorniu també ha subratllat la voluntat de complir els compromisos adquirits amb la ciutadania a l'anterior mandat i el desig de consumar projectes iniciats i també programats.