El PSC i ERC pacten per governar 4 anys més a Sant Jaume d’Enveja

Redacció
10 de juny del 2015
Actualitzat a les 19:57h
El moment de la signatura del pacte entre el PSC i ERC a Sant Jaume d'Enveja.
El moment de la signatura del pacte entre el PSC i ERC a Sant Jaume d'Enveja. | ERC

El PSC i ERC han signat avui l’acord per governar a l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja els pròxims quatre anys. Des del 2007 estes dos formacions han governat juntes al municipi, tot i que els socialistes tenien la majoria absoluta. El 24 de maig passat, el PSC va tornar a ser la força més votada, però ha perdut un regidor i la majoria absoluta, de manera que ha obtingut 5 regidors, mentre que ERC ha incrementat 2 regidors i ha passat d’1 a 3.

Pel que fa al repartiment de responsabilitats i àrees, el pacte determina que l’Alcaldia serà exercida per l’actual alcalde en funcions Joan Castor Gonell, mentre que Joan Salvador Balagué serà primer tinent d’alcalde. Les àrees de Turisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pesca i Acció Rural, Esports, Foment Empresarial i d’Ocupació, Cultura, Ensenyament i Mitjans de Comunicació seran dirigides pels regidors republicans. Fins ara, l’únic regidor republicà se n’encarregava de les àrees de Cultura i Educació. Els socialistes, per la seua part, dirigiran les àrees de Governació, Ciutadania, Hisenda, Personal i Règim Interior, Obres, Urbanisme, Serveis, Comerç, Promoció Econòmica, Fires i Festes, Joventut, Igualtat, Salut i Atenció a les Persones.
Segons el candidat republicà i portaveu del grup municipal d’ERC a Sant Jaume d’Enveja, Joan Salvador Balagué, “la ciutadania, amb el seu vot, ha demanat més presència d’ERC al govern municipal i per això hem arribat a un acord que permet un govern ampli, fort i estable fins a l’any 2019”.

Els principals eixos de l’acord de govern, segons exposa ERC en una nota de premsa, “es basaran en la defensa de la identitat nacional, el foment de l’economia local, la creació de llocs de treball i la transparència en la gestió amb un Ajuntament més obert i participatiu”.

En defensa de la identitat nacional
Respecte als compromisos adquirits en la defensa de la identitat nacional destaquen, entre d’altres, l’adhesió de Sant Jaume d’Enveja a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i “la participació d’un membre de l’equip de govern municipal a l’Assemblea de Càrrecs Electes, en el cas que el govern espanyol suprimisca l’autogovern català”, segons destaca la nota.

A més de generar ocupació i reactivar l’economia local, els dos socis es comprometen a impulsar el sector turístic incorporant‑hi tot el que fa referència al medi ambient, la cultura i l’esport. L’augment de les accions d’ajuda i atenció a les persones, sobretot les més necessitades; el suport al teixit associatiu local i la promoció dels equipaments construïts recentment, fent-ne una gestió sostenible (com ara la biblioteca, el pavelló poliesportiu, el centre de dia o l’auditori), també són punts importats de l’acord signat.