Disset restaurants d’Alcanar participen a les IV Jornades del Llagostí

Del 30 de maig al 28 de juny, establiments d'Alcanar, les Cases d’Alcanar i Alcanar Platja oferixen menús d'entre 25 i 35 euros

Redacció
27 de maig del 2015
Actualitzat el 28 de maig a les 8:19h
Presentació de les IV Jornades del Llagostí, este matí al port de Les Cases d'Alcanar.
Presentació de les IV Jornades del Llagostí, este matí al port de Les Cases d'Alcanar. | S. Berbís

Durant tot el mes de juny –de fet, a partir d’este dissabte 30 de maig-, el llagostí tindrà un protagonisme especial en el sector de la restauració canareu. Disset restaurants d’Alcanar, les Cases d’Alcanar i Alcanar Platja oferiran menús amb creacions gastronòmiques que tenen el llagostí com a eix en el marc de les IV Jornades del Llagostí, una de les propostes gastronòmiques que al llarg de l’any s’organitzen com a pol d’atracció al municipi, una fórmula per desestacionalitzar el turisme.

Així ho ha destacat la regidora Mercè Fischer, que ha presentat les jornades acompanyada de Jesús Cardona, representant del Club Gastronòmic Local. Fischer ha explicat que “les jornades gastronòmiques del llagostí les organitzem ara al mes de juny perquè és quan la qualitat de llagostí és excel·lent. Formen part de les diferents jornades gastronòmiques que, juntament amb el Club Gastronòmic Local, celebrem durant la tardor, l’hivern i la primavera amb l’objectiu de desestacionalitzar l’activitat turística que es concentra a l’estiu, intentant allargar-la durant l’any”. De fet, a poc a poc esta estratègia va donant fruits, segons ha recalcat la regidora, tot informant que “durant Setmana Santa hem batut rècord de visitants”. D'altra banda, Cardona ha apuntat que ja l’han passat, els caps de setmana les places dels restaurants van estar ocupades durant estes jornades. “Ve molta gent de la rodalia, d’arreu de les Terres de l’Ebre i també altres que estan de passada i aprofiten per provar plats amb un dels productes mariners de gran qualitat que tenim a la zona”, ha apuntat.
 

Una mostra de les creacions culinàries dels restauradors participants. Foto: S.Berbís

Disset restauradors proposen en esta ocasió una diversitat de menús i plats creatius que combinen la cuina tradicional amb la cuina moderna, a preus que oscil·len entre els 25 i els 35 euros. Avui, al passeig del port de les Cases d’Alcanar n’han fet una mostra oferint tastets de les propostes culinàries que han preparat els restaurants participants: llagostins arrebossats amb mel i coco, pastissets de carbassó i llagostins, suquet melòs de llagostins i bacallà, arròs de llagostins o croquetes de llagostí són algunes de les creacions que sortiran de les cuines fins al 28 de juny.