Acord per Godall-AM signa davant notari que rebaixarà un 30% el sou dels càrrecs electes si governa

Membres de la candidatura Acord per Godall.
Membres de la candidatura Acord per Godall.
Redacció
19 de maig del 2015
Actualitzat a les 19:39h

Quatre dels cinc primers membres de la candidatura d'Acord per Godall-Acord Municipal (ApG-AM) han signat avui davant el notari el seu compromís de rebaixar els sous de l’alcalde i regidors de l’Ajuntament en cas que arriben a governar. Amb esta mesura, han explicat, pretenen contribuir a rebaixar el deute municipal, que atenent a les dades del Ministeri d’Economia i Hisenda, xifren en 285.000 euros al tancament de l’exercici del 2013, el darrer publicat.

En concret, el compromís que avui han signat davant un notari de Tortosa el candidat Alexis Albiol i els seus companys de llista Daniel Albiol, Sira Villalbí i Laia Guillem, en representació de tots els membres de la candidatura d’Acord x Godall-AM, consistix en “baixar un mínim d’un 30% les retribucions totals dels càrrecs electes si accedim al govern”. Actualment, expliquen, estes retribucions són de 936 euros bruts per a l’alcalde per un 90% de dedicació, 926 euros bruts per a primer tinent d’alcalde amb la mateixa dedicació i 514 euros bruts pr al segon tinent d’alcalde, amb un 62% de dedicació.

“El que hem comprovat és que el deute de l’Ajuntament és desorbitant, fins al punt que arriba a 423 euros per ciutadà, malgrat que també els impostos han experimentat un augment continuat, de manera que la reducció de salaris que proposem va orientada a paliar esta situació”, ha apuntat Laia Guillem.

Acord per Godall torna a presentar candidatura en estes eleccions després que no en tingués a Godall al 2011. El PSC governa en esta població montsianenca des de fa 16 anys, els quatre últims amb majoria absoluta i els dos mandats anteriors en coalició amb el PP i CiU respectivament.