Recollida de signatures per un accessos dignes a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

Redacció
13 de maig del 2015
Actualitzat a les 17:21h
Les escales existents entre el centre hospitalari i el centre històric de la ciutat.
Les escales existents entre el centre hospitalari i el centre històric de la ciutat. | Sílvia Berbís

El sindicat CATAC-CTS i la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa sostenen que ja està bé de promeses i que ha arribat el moment de passar a l’acció. És per això que fins al proper mes de setembre impulsen una recollida de signatures en suport a la moció popular que es vol entrar al ple de l’Ajuntament de Tortosa per tal de reclamar la millora dels accessos a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

El que reclamen els impulsors de la iniciativa és un accés mecànic des del centre de la ciutat, ja siga unes escales mecàniques o un ascensor, que permeta arribar a l’hospital a peu en unes condicions de seguretat i facilitat que no tenen les escales que unixen el centre històric de la ciutat amb el centre hospitalari. “Ni la gent gran, ni la gent joves amb xiquets petits, poden utilitzar este accés”, ha recordat la delegada de CATAC-CTS Cinta Sarroca.

La Federació d'Asociacions de Veïns de Tortosa ha recordat que esta és una reclamació que ve d’antic, i que malgrat la insistència, no ha trobat mai solució.

També demanen una millor connexió de les línies de bus des dels barris i pedanies i l’arranjament de la zona d’aparcament, que continua sent insuficient i poc operativa malgrat l’obertura del fossar fa un temps.

De moment, la recollida de signatures porta molt bon ritme, perquè tant la ciutadania de Tortosa com els pacients i familiars que acudixen a l’hospital des d’arreu de les Terres de l’Ebre veuen tant lògiques com indispensables que s'atenguen estes reclamacions.