Dos ebrencs opten a formar part del secretariat nacional de l’ANC

Es tracta del roquetenc Josep Sabaté i l’ampostí Hadar Ayxandri | Tres més representaran l’Ebre des de les places territorials

S.Cabanes
07 de maig del 2015
Actualitzat el 23 de maig a les 9:48h
990_1430963851hadar_sabate
990_1430963851hadar_sabate
139 ciutadans competiran este dissabte per les 75 places que s’escolliran en les eleccions per renovar el secretariat nacional de l’ANC i, entre estos,  hi ha 5 ebrencs.  Dos d’ells, el roquetenc Josep Sabaté i l’ampostí Hadar Ayxandri es presentaran per ser elegits en l’urna nacional, mentre que els altres 3, Joan Gonzàález (Deltebre), Irene Negre (l’Aldea) i Dora Cervelló (Flix), seran escollits en representació territorial. Estos 3 darrers, ja tenen la plaça assegurada dintre del secretariat, ja que les Terres de l’Ebre disposen de 3 places per representació territorial, mentre que Sabaté i Ayxandri es disputaran el seu lloc amb una cinquantena de candidats més que aspiren a 26 places.

  

El roquetenc, Josep Sabaté, té un paper destacat al secretariat nacional de l'ANC des de fa un any Foto: Cedida

 
Sabaté ocupa des de fa un any un paper destacat en el secretariat nacional de l’ANC, on  ha  treballat  activament  en diferents  àmbits.  Des  de  fa  uns  mesos  és  coordinador  de  la  Comissió  de Mobilització  Social  i  membre  del  Comitè  Permanent,  en  substitució  d’Ignasi Termes, amb qui va treballar estretament en l’organització de la Diada del 2014 i els diferents actes nacionals i mobilitzacions que l’ANC ha organitzat en el darrer any.

Sabaté es presenta amb l’objectiu de “reforçar la mobilització social com a eina per a recuperar el lideratge polític del procés”, segons detalla en l’escrit de la seua candidatura. En   este  sentit, des de fa setmanes treballa en l’organització de la campanya d’estiu i la Diada d’enguany.

Hadar Ayxandri, al fons, Manhattan Foto: Cedida

 
D'altra banda, Hadar Ayxandri es presenta per primer cop al secretariat nacional de l’ANC, tot i que ha tingut un paper destacat en les assemblees exteriors, concretament en la d’EUA, per bé que des de fa unes setmanes torna a residir a Amposta. Ha estat coordinador de l’ANC de l’estat de Georgia (USA) i compatibilitza des de Catalunya el paper de cotresorer de l’ANC USA i cotresorer del Consell Assemblees Exteriors de Catalunya.

Ayxandri es presenta amb l’objectiu de treballar per a la millora de la relació amb les Assemblees Exteriors “i per a impulsar,  també amb estes, una nova fase d'internacionalització del procés català a l'exterior i facilitar que els catalans expatriats participen, des del present, en el futur estat català”. D’entre les seues propostes, l’ampostí proposa crear el "Consell de la Diplomàcia ANC", que posaria en valor el  capital humà de l’ANC a l’estranger per tal que “obren portes a institucions on d’altra manera no hi podríem accedir”. Una tasca que aniria coordinada amb la resta d’agents que  treballen a l’exterior teixint complicitats amb Catalunya (Diplocat, Afers Exteriors, Institut Ramon Llull, etc).

Tant Sabaté com Ayxandri formen part de la candidatura Junts, de la qual formen part Jordi Sánchez –qui té més números per rellevar Carme Forcadell, i altres personalitats, entre les quals hi ha Agustí Alcoberro, Liz Castro i Gabriel Rufian.