L’oposició escomet contra Gómez (CiU) en el debat d’alcaldables de l’Ametlla

Joan Pere Gómez es presenta com el candidat "de canvi" i proposa apostar per la proximitat i no tant per les grans obres | Espuny i Gaseni critiquen la gestió urbanística de l'exregidor i es mostren preocupats per l'endeutament del municipi

Redacció
04 de maig del 2015
Actualitzat el 23 de maig a les 9:40h
Debat de candidats de l'Ametlla de Mar a Canal TE.
Debat de candidats de l'Ametlla de Mar a Canal TE. | Cedida

L’Ametlla de Mar és un dels pobles on més interessant es presenta el panorama electoral. Ara fa 4 anys CiU, amb Andreu Martí al capdavant, va revalidar la majoria absoluta i després de 12 anys com a alcalde del municipi ha anunciat que deixa la primera línia de la política. El seu substitut és Joan Pere Gómez, un dels hómens forts del seu equip de govern ara fa 2 legislatures, al capdavant de la cartera d’Urbanisme i que, després d’haver estat 4 anys representat de l’Oficina del Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, s’enfronta al repte de repetir els bons resultats de la seua formació al municipi.

El Partit Popular, després de la marxa dels seus 3 regidors, renova candidat, serà Adrià Figueres. I qui era el cap de llista del populars Joan Font encapçala actualment l’Agrupació d’Electors Plataforma Calera. A les files d’ERC, repteix Jordi Gaseni, com també ho fa, per la seua banda, Antoni Espuny, al capdavant de Compromís per la Cala, formació vinculada al PSC.  El debat d’alcaldables que este dilluns ha ofert l’Ebre al dia de l’Canal TE, ha comptat amb els 4 partits que actualment tenen representació al consistori, tots, menys Plataforma Calera.

Si alguna cosa ha quedat clara del debat d’alcaldables caleros  és que cap d’ells té la intenció de posar les coses fàcils a Joan Pere Gómez. L’arma d’atac més utilitzada ha estat la crítica a la seua gestió de la cartera d’Urbanisme en la seua etapa al Govern municipal. “Hi ha problemes urbanístics que venen de la feina mal feta que es va fer fa 8 anys a partir de la revisió del POUM”, etzibava Antoni Espuny. De fet, el candidat de Compromís per la Cala ha estat el que ha tingut les enganxades més fortes amb Gómez, a qui li ha retret l'operació urbanística que va permetre convertir en públic el Parc del Bon Repòs i que recentment ha estat d’actualitat per la sentència del TSJC que l’ha anul·lat.

L’alcaldable per CiU i Espuny s’han intercanviat retrets. L’un ha defensat la consecució del parc públic per al poble: “Estic molt content del que vam fer. Si en aquell moment no haguessem fet la operació del Bon Repòs tindríem 3 blocs de pisos amb 233 apartaments i 5 plantes i ara tenim un parc públic del poble i de tots els caleros”. Espuny l’ha acusat de “no dir la veritat”. “Allà anaven 168 cases com a molt. I les altres 68 vivendes, no se sap perquè, les van permutar per 233 a Marina Sant Jordi sense cap mena de valoració”. Segons Gómez, si el Govern de CiU va modificar un POUM que “donava drets de construcció a primera línia de mar als magnats i a les grans famílies i es va modificar per no afavorir els interessos de les immobiliàries”, fet que va permetre preservar “la primera línia de mar des de Roques Daurades fins a l’Àliga”. 

El candidat d’ERC també ha estat dur en el seu balanç de mandat, que s’ha centrat també en l’aspecte econòmic: “Estem preocupats perquè és el mandat en què s’ha generat el major endeutament al nostre poble, podem arribar a superar els 30 MEUR de deute”. Segons Gaseni, un altre dels problemes que arrossega el municipi i al qual cal fer-hi front és la posada en funcionament de la residència d’avis, “que costa a l’Ajuntament 850 euros anuals”.
  
Pel la seua banda, el candidat del PP ha apostat per donar un major protagonisme al sector empresarial i professional del municipi: “Lo millor seria agafar els professionals i que fessen un planejament conjunt [en matèria urbanística]”.

Al marge d’això, l’alcaldable de CiU s’ha presentat com a candidat “del canvi”. “Volem apostar per la proximitat, la participació ciutadana i una transparència màxima. Hem de deixar les grans obres i preocupar-nos més del dia a dia”, ha exposat.

PROPOSTES:

Joan Pere Gómez (CiU): Treballar en la reducció del deute. Atraure  inversió exterior. Promoció econòmica per crear llocs de treball, basats en el turisme. Mantenir els serveis que s’han creat al municipi en els darrers anys (51 en total). Obrir la residència d’avis.

Adrià Figueres (PP): Proposa la creació d’una marca turística pròpia i la creció d’un centre d’iniciatives turístiques conduit per empresaris.  Buscar canals propis per fomentar la inversió privada. Fomentar l’arribada de més hotels.

Jordi Gaseni (ERC):  Reducció del deute. Posada en marxa de la residència d’avis. Generació de llocs de treball.  Promoure l’arribada de més hotels que no trenquen la fesomia del poble.  Pla de manteniment d’equipaments.  Protegir l’empresariat local. Ubicar la policia i els serveis d’urgències al cas urbà. Trobar solucions per al solar de dalt del pàrquing a l’entrada del poble.

Antoni Espuny (Compromís per la Cala): Accelerar la construcció d’un polígon industrial per a buscar empreses que donen feina. Crear un viver d’empreses. Fomentar la creació de llocs de treball de qualitat. Ajudar al sector pesquer.