Adjudicades les obres del col·lector d’aigües per evitar inundacions al pas de la C-12 per Tortosa

Els treballs començaran a principis d’estiu i tindran un termini d’execució de sis mesos

Redacció
02 de maig del 2015
Actualitzat a les 23:13h
La línia blava marca el recorregut que seguirà el col·lector.
La línia blava marca el recorregut que seguirà el col·lector. | Territori i Sostenibilitat

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres de millora del drenatge a la carretera C-12 al seu pas per Tortosa per un import de 862.000euros. Els treballs, que han de permetre evitar les inundacions que produixen sota el pas inferior de l’antic ferrocarril quan plou, començaran a principis d’estiu i tindran un termini d’execució de sis mesos.

Actualment, la C-12 crea, al seu pas sota l’antic ferrocarril, un punt baix on es concentren les aigües quan hi ha aiguats de certa intensitat. Les obres ara adjudicades comportaran la construcció d’un col·lector general de que transportarà directament l’aigua de pluja fins al riu Ebre.

Per interceptar l’aigua, s’ha previst la construcció d’uns embornals als costat nord i sud de la C-12 i de dos ramals, nord i sud, per transportar les aigües fins al col·lector general. El col·lector principal, un tub d’1,4 metres de diàmetre, tindrà una longitud de 500 metres. El desguàs es farà per gravetat, de manera que s’evita així l’ús de bombes, segons explica el departament en una nota de premsa.

/ Ajuntament de la Sénia