Artur Mas: «Ferran Bel és un crack»

El president de la Generalitat fa campanya a les Terres de l'Ebre, des d'on també ha ironitzat sobre la dimissió de Monedero de Podemos: «Abans de tenir cap responsabilitat, es barallen com a mones»

Sofia Cabanes
01 de maig del 2015
Actualitzat el 23 de maig a les 9:36h
Artur Mas ha visitat Móra la Nova, Móra d'Ebre i Tortosa per donar suport als candidats ebrencs en les municipals.
Artur Mas ha visitat Móra la Nova, Móra d'Ebre i Tortosa per donar suport als candidats ebrencs en les municipals. | S.C.

Artur Mas ha visitat Móra la Nova, Móra d'Ebre i Tortosa per donar suport als candidats ebrencs en les municipals. Foto: S.C.


En context de precampanya electoral per les eleccions municipals, el president de la Generalitat –i president de CiU – Artur Mas ha visitat la fira Expoebre per mostrar el seu suport a l’actual alcalde de Tortosa i candidat de CiU, Ferran Bel, en els propers comicis.  “L’alcalde de Tortosa és un crack”, ha afirmat amb tota rotunditat per avalar la feina de CiU a la capital del Baix Ebre:  “Quan estàs en una administració en pràcticament en fallida poca cosa pots fer. Quan et trobes amb una administració ordenada pots fer moltes més coses. Crec podem dir que a Tortosa s’està fent una molt bona feina” ha continuat.

Abans, Ferran Bel, ja havia fet balanç de la seua tasca a l’Ajuntament en els darrers 4 anys “les coses no estan tant malament com estaven. Gràcies a l’esforç que estem fent des de diferents àmbits de l’administració per impulsar l’activitat productiva, hem fet possible que les coses vagin millorant de forma sensible i insuficient”.

Per la seua banda, Mas ha aprofitat el seu discurs per ironitzar sobre la dimissió de Juan Carlos Monedero de la direcció de Podemos. “Hi ha molts possibles experiments en política. Alguns estan tan de moda i són tant moderns i estan encapçalats per gent que sembla tan trencadora,  que són aquells que abans de començar a tenir una sola responsabilitat ja es barallen com a mones”, ha etzibat. 

Sense nombrar en cap moment a Monedero ni a Podemos, Mas ha utilitzat una de les seues metàfores marineres per explicar que “Hi ha oficials de màxim nivell que baixen del vaixell perquè estan barallats amb el capità. Són aquella gent que en el moment en què haurien d’estar més bé es barallen. Imagineu-vos després el que pot arribar a passar. Allò pot acabar com el rosari de l’autora”, ha bromejat.

Segons el president de la Generalitat,  l’aire de renovació “és dir la veritat, escoltar la gent enfrontar els problemes, prendre decisions difícils i saber-les explicar”.  En este sentit, ha subratllat que “ara els bons governants també seran aquells que siguin capaços de repartir els beneficis de la recuperació”.  “La nostra primera escala és un país que torni a ser capaç de créixer econòmicament, ser capaç d’oferir oportunitats de feina per la gent, i capaç de repartir millor els beneficis de la recuperació que no pas repartir malament els sacrificis de la crisi”, ha insistit.

Fent balanç de la darrera legislatura a la Generalitat Mas ha posat l’accent en “les decisions difícils” que ha hagut de prendre: “són decisions que no agraden però que van destinades a fer el bé. “Per nosaltres era molt més còmode no fer ni una sola retallada, però si no ho haguéssim fet la la sanitat i els serveis públics estarien sota les roques i el precipici”. “Estic convençut que en el s propers 4 anys les condicions de navegació a Catalunya en termes  d’economia seran millors”, ha rematat.