L’Ajuntament d’Amposta, escorcollat per la Guàrdia Civil pel cas Innova

Sofia Cabanes / Sílvia Berbís
28 d'abril del 2015
Actualitzat el 30 d'abril a les 17:07h
Agents de la Guàrdia Civil custodien l'entrada a l'Ajuntament. A la plaça, els vehicles de l'operatiu.
Agents de la Guàrdia Civil custodien l'entrada a l'Ajuntament. A la plaça, els vehicles de l'operatiu. | Sílvia Berbís


La Guàrdia Civil ha efectuat poc abans de les 9 del vespre una impactant entrada a  l’Ajuntament d’Amposta per continuar amb les tasques d’escorcoll que des de de primera hora del matí s’han afectuat a l’Hospital Comarcal d’Amposta.

Hores després que a l’Ajuntament s’esperés la irrupció dels agents, la comitiva judicial ha arribat amb un total de 6 vehicles. La secretaria judicial acompanyada d’alguns agents i de l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré s’ha dirigit cap al primer pis de l’Ajuntament, on es troba secretaria i el despatx de Ferré. L'entrada a l'ajuntament s'ha acordat per part del jutge depsrés de la documentació trobada este matí a l'hospital.

Durant tota la tarda l’espera ha estat tensa a la plaça de l’ajuntament. Regidors de l’equip de Govern esperaven al vestíbul l’entrada del dispositiu policial. Mentrestant, a fora, membres de la CUP de diferents poblacions s’han agrupat per presenciar l’entrada de la Guàrdia Civil.

A les 9, amb l’arribada dels agents, també ha arribat l’alcalde, però ha entrat per la porta del carrer del costat, esquivant les càmeres que esperaven des de primera hora de la tarda.
Quatre agents de paisà, des de migdia, havien avisat a la secretària que no podia abandonar les dependències a l’espera que es desplegués l’operació que finalment s’ha produït 12 hores després que s’iniciés a l’Hospital d’Amposta. Ferré, que este matí es trobava a Tarragona per presentar en roda de premsa la Festa del Mercat a la Plaça, també s'ha desplaçat a primera hora de la tarda a l'Hospital per presenciar les tasques d'escorcoll.

A hores d’ara 5 agents de la Guàrdia Civil custodien la porta principal de l’Ajuntament. Altres agents s’han desplegat pels voltants de la plaça.