CCOO respon a Sancho rebutjant «la privatització de la sanitat a les Terres de l’Ebre»

Redacció
22 d'abril del 2015
Actualitzat a les 18:37h
La proposta que va llençar el secretari de Participació del departament de Salut de la Generalitat, Francesc Sancho, en el Consell de Salut de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, de crear un nou ens al territori per gestionar la sanitat pública, seguix suscitant reaccions. A la de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i la de ERC, s’hi suma la que ha fet pública la Federació de Sanitat de CCOO de les Terres de l’Ebre, que en un comunicat, i a l’espera tenir una proposta formal, si arriba, per fer una valoració més acurada, avança “a l’igual que ens hem oposat a Lleida a la creació del Consorci, ens oposem a Terres de I’Ebre a la constitució de nous ens i organismes que I’únic que fan és incrementar els càrrecs directius i destinar més recursos a estructura no assistencial en detriment de I’atenció als ciutadans”.

En el mateix sentit, apunta que “ens oposem a la fragmentació de l’lnstitut Català de la Salut (ICS), amb la intenció de fer-Io desaparèixer per dissolució”, tot recordant que “l’ICS és patrimoni de tot el país, i este patrimoni s’ha de salvaguardar com a base d’un Sistema Nacional de Salut potent, universal, gratuït i accessible a tota la població”. Per tant, defensa que “qualsevol canvi en la naturalesa jurídica de I’ens públic ha de passar pel control parlamentari, que és on radica la sobirania popular. No té cap sentit que, un cop el Parlament s‘ha manifestat en contra del Consorci Ileidatà, ara s’intente crear una nova figura jurídica en el nostre territori”.

En el comunicat, la Federació de Sanitat de CCOO a l’Ebre afegix que s’oposa a I’entrada de capital privat en la gestió de la sanitat pública. “Si el capital privat vol gestionar serveis sanitaris té tot el dret de fer-ho, però no amb els clients captius del Sistema Nacional de Salut”, explica. I finalment, es posiciona a favor “de millorar I’eficiència del sistema sanitari públic i de la col·laboració entre els diferents proveïdors, el marc jurídic actual ja disposa d’eines per a avançar en este camí”.