Homenatge a l'escriptor Gerard Vergès, el 14 d'abril a Barcelona

L'acte està organitzat per l'Ajuntament de Tortosa i la Institució de les Lletres Catalanes i tindrà lloc a l'Arts Santa Mònica

Gerard Vergès va morir el dia de Sant Jordi, ara fa un any
Gerard Vergès va morir el dia de Sant Jordi, ara fa un any | CNL
Redacció
08 d'abril del 2015
Actualitzat el 10 d'abril a les 11:53h

Coincidint amb el primer aniversari de la mort de Gerard Vergès, l'Ajuntament de Tortosa i la Institució de les Lletres Catalanes li retran homenatge el dimarts 14 d'abril a les 19 h a l'Arts Santa Mònica de Barcelona. L'acte estarà presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, acompanyat de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel. A més del seu caràcter institucional, la voluntat de les entitats organitzadores ha estat també convocar al món de les arts i les lletres de les Terres de l'Ebre i de Barcelona, així com a les persones de Tortosa i d’arreu del territori que residixen en esta ciutat, perquè puguen participar en l’homenatge. L'acte aplegarà moltes de les persones que van tindre relació amb el poeta tortosí, que evocaran la seua obra a través de la seua particular mirada.

‘Gerard Vergès, el poeta alquimista’, com es denomina este acte d'homenatge que li han volgut retre diferents entitats i personalitats, comptarà amb la lectura de poemes i la glossa de la vida i obra de Vergés per part de Sam Abrams, Xavier Bru de Sala, Cinta Massip, Ramon García Mateos, Manel Ollé i Emili Rosales. Altres persones intervenen en l'audiovisual que es projectarà en el decurs de l'acte, com és el cas de Jesús Massip o Manuel Pérez Bonfill. L'acte acabarà amb l'actuació musical de Riu en So.

Gerard Vergès (Tortosa, 1931-2014) va ser farmacèutic, professor universitari i escriptor. Creu de Sant Jordi, va guanyar el premi Carles Riba de poesia el 1981 amb el poemari ‘L'ombra rogenca de la lloba’. També va ser guardonat amb el premi Josep Pla el 1985 amb ‘Tretze biografies imperfectes’ i, cinc anys més tard, va rebre el premi Josep Vallverdú per ‘Eros i art’. Va ser articulista habitual del diari Avui. El 2009 va rebre la Medalla d'Or de la Ciutat de Tortosa. El passat Sant Jordi, dia del traspàs, ‘El jardí de les delícies’, va ser un dels títols més venuts a les Terres de l'Ebre. Vergés va ser, també, poeta d’honor del Festival Nacional de poesia de Sant Cugat el 2011.