La clotxa arribarà a Tòquio

Redacció
25 de març del 2015
Actualitzat a les 18:20h
Els aliments sobrants s'han lliurat a Càritas.
Els aliments sobrants s'han lliurat a Càritas. | Ajuntament de Tivissa

La clotxa inspirarà un dels plants que Carme Ruscalleda oferirà al seu restaurant de Tòquio el proper mes de maig. Així ho ha anunciat la xef catalana, que el cap de setmana va ser pregonera de la Festa de la Clotxa de la Ribera d’Ebre que va tindre lloc a Tivissa.

Ruscalleda ha assegurat que al restaurant de Sant Pol de Mar s’estrenarà el proper mes d’abril un plat entrant “inspirat en la cultura de la clotxa”, concretament una ‘miniclotxa’ que al maig s’incorporarà també a l’oferta culinària dels seus restaurants al Japó i Barcelona.

El cap de setmana es van distribuir 1.300 clotxes a Tivissa, malgrat el temporal de pluja, que va obligar a traslladar els actes al càmping i va limitar l’afluència de gent al municipi. Un centenar de voluntaris van fer possible l’esdeveniment. L’any vinent, la festa de la Clotxa es traslladarà a la Palma d’Ebre.

Esta setmana, l’Ajuntament de Tivissa ha fet lliurament a Càritas de tots els aliments que van sobrar de la festa. El lliurament a les delegacions de Càritas a la Ribera d’Ebre i el Priorat de tomates, cebes, arengades i altres productes que no es van menjar s’ha fet a iniciativa dels voluntaris de l’esdeveniment gastronòmic.

“Amb este gest, la Festa de la Clotxa també ha expressat la seva solidaritat amb les persones que més pateixen les conseqüències de la crisi”, ha afirmat l’alcalde i president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí.