La jutgessa del Cas Mercuri imputa també Miquel Alonso i Gervasi Aspa

L'exalcalde socialista de la Ràpita i l'actual regidor de Deltebre haurien acceptat, segons la investigació del cas, rellotges Calvin Klein comprats amb diner públic

Redacció
12 de març del 2015
Actualitzat el 13 de març a les 14:11h
La jutgessa de Sabadell que investiga el cas Mercuri ha imputat una vintena d'alcaldes que suposadament van rebre rellotges de la Federació Catalana de Municipis (FMC) quan la presidia Manuel Bustos, segons han informat a Europa Press fonts judicials. Entre aquest, es troben l'exalcalde socialista de La Ràpita, Miquel Alonso, i l'actual regidor de Deltebre i alcaldable d'ERC, Gervasi Aspa.

Entre els imputats per la jutge Beatriz Faura també estan l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), i el de Cornellà (Barcelona), Antonio Balmón, així com altres 16 alcaldes i exalcaldes de diferents poblacions catalanes, segons ha publicat este dijous El Periódico.

Els 20 imputats estan citats a declarar a partir del proper 19 de març, en interrogatoris que es prolongaran fins al 10 d'abril.

La FMC ha defensat en un comunicat que estos nous imputats "mai han percebut cap tipus de emoluments [retribució anual, mensual o setmanal]" per formar part d'esta entitat i ha expressat la seua disposició per col·laborar amb la justícia, a més de demanar diligència i celeritat per aclarir els fets.

L'expresident de la FMC i també exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ja va ser citat a declarar per aquesta causa a principis de febrer, però es va acollir al seu dret a no declarar sobre la seva presumpta malversació per haver usat fons públics de l'entitat per regalar uns 70 rellotges a polítics. La jutge veu indicis que el juliol de 2011 la FMC va utilitzar fons de l'entitat per a la compra de 70 rellotges Calvin Klein, per un preu total de 14.060 euros, que es van regalar a polítics que acabaven mandat en el consell de l'entitat.

A més d'Alonso i Apsa, la jutgessa també va citar a declarar com a imputats, en la peça saparada del mateix cas referent a les dietes, l'exalcalde de Flix Pere Muñoz (ERC) i l'alcaldessa de Tivenys, Maria Beltran (PSC).