ICV demana al Parlament i al Congrés la gratuïtat de l’autopista al seu pas per les TE

Redacció
06 de març del 2015
Actualitzat a les 14:03h
ICV demana que els peatges de l'autopista al pas per les Terres de l'Ebre siguen gratuïts.
ICV demana que els peatges de l'autopista al pas per les Terres de l'Ebre siguen gratuïts. | S. Berbís

El grup parlamentari d'ICV-EUiA al Parlament de Catalunya ha registrat una proposta de resolució per exigir al Govern de Catalunya que face força perquè el Govern de l'Estat autoritze la gratuïtat de l'autopista A7 al seu pas per les TE fins que no s'haja construït la nova autovia AP7, que "és un forat entre Castelló i Tarragona, marginant les nostres comarques des de fa massa temps", segons ha afirmat el coordinador territorial d’ICV, Jordi Jordan. La formació registra també la mateixa proposta al Congrés dels Diputats.

La demanda de gratuïtat d’Iniciativa arriba arran de les cinc morts que s’han produït a la carretera N-340 i la reivindicació de la Federació de Veïns de Tortosa, tal com exposa la proposta: “El tram de carretera de la N-340 al seu pas per les Terres de l’Ebre, entre l’Hospitalet de l’Infant i Alcanar, suporta un elevat volum de trànsit, sobre tot de camions i sense cap alternativa gratuïta en autovia, i és un dels que té un índex de sinistralitat més elevat de tot l’Estat”. Estos darrers dies, recorda ICV-EUiA,la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa ha emès un comunicat per reivindicar la gratuïtat de l'autopista AP-7 entre l'Hospitalet de l'Infant i Alcanar, com a solució temporal fins que no es face el tram de la nova autovia A-7. “El veïns recorden en el seu comunicat la passivitat i les promeses incomplertes per part de les institucions i dels representants polítics, tant a Madrid com a Catalunya. El comunicat de la federació veïnal de Tortosa arriba després de la mort, la setmana passada, en accident de trànsit, de dos veïns del barri de Remolins de la ciutat de Tortosa. De fet, ja són cinc els morts en el tram ebrenc de la N-340 en el que portem de 2015”.

Davant d’esta situació, la demanda reclama a l’Estat la gratuïtat de l’Autopista AP-7 per als vehicles que entren i surten pels peatges Vinaròs-Ulldecona-Alcanar i el de L’Hospitalet de l’Infant- Móra d’Ebre, mentre no s’inicien les obres i es pose en funcionament  l’Autovia A-7.
Tot i que la proposta es presenta també al Congrés, Jordan sosté “el Govern de la Generalitat també s'ha de mullar en defensar el nostre territori com ho fa en altres comarques catalanes".